23948sdkhjf

Stor DSB-ordre vækker europæisk opsigt

Med en ordre på 520 hjertestartere til samtlige DSB- togsæt har Lotak fået hul igennem til kunder i ind- og udland.
Lotek i Sønderborg har sammen med forhandleren Hjerte112.dk i København sikret sig en ordre på levering af 520 hjertestartere til DSB. Hjertestarterne, der placeres i en specialudviklet boks, skal installeres i alle DSBs togsæt. De første 202 er på plads, og resten vil blive installeret i de kommende måneder.

- Det er vores hidtil største ordre til transportsektoren, og jeg er overbevist om, at den vil få international betydning. Ikke blot for os, men også for vores leverandør, siger driftsdirektør Allan Nykjær Pedersen, fra Lotek i Sønderborg, og uddyber:

- Der findes hjertestartere i togsæt rundt om i Europa, men installationen hos DSB er den første i Europa, som opfylder alle de skrappe sikkerhedskrav, som er indeholdt i en helt ny EU bestemmelse. Udover leveringen af hjertestarteren er det er bl.a. kravene til brandsikkerhed, som vi har hjulpet DSB med at opfylde.

International dialog
Udfordringen i leverancen har været udviklingen og godkendelsen af det grønne specialskab, der indeholder hjertestarteren.

Ordren til DSB har da også vakt opsigt i ind- og udland. Lotek er allerede i kontakt med flere andre transportselskaber og koncerner herhjemme og i udlandet, hvor man er klar til at investere i hjertestartere.

Den type hjertestartere der installeres i DSBs togsæt guider brugeren trin-for-trin gennem hele redningsforløbet. Hjertestarteren fortæller om, der skal trykkes hårdere, langsommere, hurtigere eller om man er på rette spor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062