For 50 millioner unik viden
Virksomheder i hovedstadsområdet med en ide eller et nyt produkt kan nu få direkte adgang til højteknologiske specialister fra Scion DTU.
500 gratis ekspert-timer
Virksomhederne i Smart Innovation-forløbet mere end 500 timer foræret. De 400 timer er udveksling af ekspertviden med DTU, mens Scion DTU’s innovationskonsulenter og forretningsrådgivere stiller 45 timers forretningsrådgivning og 100 faciliteringstimer til rådighed for virksomhederne.Scion DTU er allerede i dialog med en del virksomheder. De interesserede virksomheder søger om at blive blandt dem, der får adgang til Smart Innovation-forløbet.
Smart Innovation er finansieret af EU’s regional- og socialfonde.
Virksomheder, der ønsker at blive del af Smart Innovation, kan læse mere på sciondtu.dk
kommunikere med mobilen, biler, der selv finder parkeringspladser, og vandingsystemer, der kun bruger vand, når vejrudsigten anbefaler det. Mulighederne med brug af højteknologi og big data er uendelige og forventningerne fra forbrugerne og markedet til fremtidens produkter meget høje.
Med 50 mio. kr. i ryggen vil forskerparken Scion DTU nu hjælpe virksomheder forrest i feltet i konkurrencen om at udvikle og tilbyde fremtidens teknologi og koncepter. Det sker via forløbet Smart Innovation, der etablerer tæt samarbejde mellem virksomheder i hovedstadsområdet med en god ide eller stort potentiale og nogle af de bedste forskere på DTU.
- Man taler meget om at få koblet virksomheder og den unikke forskning, der foregår på vores universiteter sammen. Det er præcist det, Smart Innovation tilbyder. Ved at give virksomhederne tæt samarbejde med nogle af de skarpeste teknologihjerner i verden, kan vi hjælpe dem med at flytte sig selv, deres produkter og deres services mange år frem i udvikling, siger Helle Nielsen-Elgaard, der står i spidsen for Smart Innovation-projektet.
Få en konkurrencefordel - ellers gør konkurrencen
Forløbet er henvendt til alle SMVer med et produkt, som falder i den brede kategori af smarte teknologier. Det kan bl.a. være produkttyper, der indtil nu har været mere lavpraktisk, og som nu kan blive højteknologisk. Eksempelvis produkter, der vil inkorporere elementer af Internet of Things. Det kan også være udvikling af grønne teknologier.
- Det er altid godt at spørge, om der ligger noget i det for mig. Ellers kan det være konkurrenterne gør det, lyder det fra Helle Nielsen-Elgaard om, hvorfor virksomheder bør engagere sig i Smart Innovation-forløbet.
Over de næste tre år er det planen at etablere 68 samarbejder. Det skal skabe over 400 arbejdspladser. Fra en ”lillebror” til det nye projekt, hvor 25 virksomheder deltog, kan man se, at der ret hurtigt blev mandet op. Det er sket over en bred kam med folk i både produktionen, ingeniører og studerende.
Scion DTU er allerede i dialog med en del virksomheder. Interesserede virksomheder skal søge om at blive blandt de udvalgte, der så får adgang til Smart Innovation-forløbet.