23948sdkhjf

Rumfart skal bidrage mere til Terma-kagen

Teknologier og udstyr, som Terma med succes sender ud i rummet, skal ned på jorden.
Terma Space, den danske teknologivirksomheds division for rumfart, har travlt.

Opgaven som hovedleverandør til det største danske rumprojekt nogensinde, ASIM - Atmosphere-Space Interactions Monitor, har betydet nye ansigter. Men ASIM, en udviklingsindsats på et tre-cifret millionbeløb, er blot ét af mange projekter, som Terma Space for øjeblikket arbejder med. Også opgaver som leverandør til satellitter til Merkur i 2018, Mars i 2016 og 2018 og en mission der skal undesøge sort energi, ligger og venter.

Alt sammen betyder det, at rumfartsdivisionen nu udgør et sted mellem 15 og 20 procent af Termas samlede omsætning på 1,3 mia. kr. Erfaringer fra mange års engagement i rummet betyder dog, at der er basis for et endnu større bidrag:

- Men vi har en plan om at Space skal vækste over de næste år. En del af de ting, som vi har udviklet over de sidste par år, kan vi nu se også fungere hvor det skal. Derfor har det potentiale på andre markeder end det europæiske rum-marked, forklarer direktør i Terma Space, Carsten Jørgensen, til Electronic Supply.

Plads til flere kvalificerede folk
Væksten på rum-området betyder også, at medarbejderstaben vil vokse i rumfarts-divisionen.

Ligesom Terma i foråret hyrede nye medarbejdere ind til arbejdet med ASIM, vil de nye rumfartsopgaver betyde plads til nye ansættelser.

- Mange af de nye missioner, vi er involveret i, kræver også, at vi hyrer nye mennesker, siger Carsten Jørgensen og tilføjer, at det kan være problematisk at finde medarbejdere med de rette kompetencer. Derfor har Terma Space i enkelte tilfælde set sig nødsaget til at hente de nye medarbejdere i udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109