23948sdkhjf

Nordjysk teknik omtalt i hele verden

Det giver opmærksomhed og kunde-interesse, når en af verdens mest kendte lufthavne køber nordjysk teknologifirmas produkt.
Det er gået relativt ubemærket hen, at en lang række lufthavne verden over, blandt andre Dubai og Amsterdam, orienterer passagererne om kø-tider ved hjælp af teknik fra Blip Systems i V. Hassing nord for Aalborg.

Men det er noget ganske andet, når JFK-lufthavnen i New York installerer systemet.

Den nyhed bragede i sidste halvdel af august løs på alverdens nyhedsmedier, så Blip Systems nærmest blev blæst omkuld.

Normalt har firmaet 80-100 besøgende på sin hjemmeside hver dag. Men sidste weekend var flere end 12.000 inde og kigge, og antallet af besøgende ligger stadig langt over normalen, oplyser marketing manager Christian Bugislaus Carstens.

Det skyldes, at verdens allerstørste nyheds- og teknikmedier har omtalt sagen.

Det gælder blandt andre NBC News med hovedkvarter i New York og Techcrunch, der har over syv millioner følgere på de sociale medier. Andre store medier som Engadget og Gizmodo har også været der, og det samme gælder verdenskendte rejsemedier som FlyerTalk, Condé Nast Traveler og Lonely Planet.

Vil kunne ses i ordrebogen
Nyheden er blevet omtalt i både USA, Danmark, Japan, Tyskland, Peru, Portugal, Frankrig, Sverige, Italien, Spanien, Bulgarien, Kina, Polen, Rusland og mange flere lande og på en lang række sprog.

- Det er helt vildt, og det hænger selvfølgelig sammen med, at JFK uden tvivl er verdens mest kendte lufthavn, selv om den på ingen måde er verdens eller bare USA’s største, vurderer Christian Bugislaus Carstens.

De 20 medarbejdere i firmaet regner bestemt med, at den massive omtale vil kunne ses i ordrebogen:

Også skisportscentre
- Vi har fået respons fra en række lufthavne i både USA og Europa, men skisportssteder, storcentre og flere andre viser også interesse for vores system, oplyser Christian Bugislaus Carstens.

Systemet hedder Blip Track, og det benyttes også på vejstrækninger mange steder i verden, blandt andet i Aalborg.

Det virker ved at registrere wi-fi- og Bluetooth-signaler fra forbipasserende mobiltelefoner og tablets. På den måde kan det formidles, hvor hurtigt - eller langsomt - personer eller biler bevæger sig, og der kan udarbejdes statistikker til at afsløre eventuelle flaskehalse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093