23948sdkhjf

Danske talenter får foden indenfor hos Huawei

10 talentfulde studerende fra Danmarks Teknologiske Universitet og Aalborg Universitet er netop nu i Kina, hvor de deltager i Huaweis talentprogram ”Seeds for the Future”.
De ti studerende fra Danmark, der har specialiseret sig i informations- og kommunikationsteknologi (IKT) er netop ankommet til Kina, hvor de er blevet inviteret af Huawei til at deltage i virksomhedens talentprogram ”Seeeds for the Future”. På rejsen vil de studerende både blive introduceret til kinesisk sprog og kultur og undervist i den nyeste viden inden for IKT.

Udviklingen inden for informations- og kommunikationsteknologi går med lynets hast i disse år. Det høje tempo øger presset på de virksomheder, der ønsker at være en del af kapløbet om at komme først med de bedste og nyeste teknologier. Presset mærkes i særdeleshed ved, at det er stor rift om de ingeniører, der har valgt at specialisere sig i IKT.

Huawei håber, at virksomheden gennem ”Seeds for the Future” kan inspirere de talentfulde studerende til at forfølge en karriere inden for IKT og således være med til at løfte udviklingen til næste trin.

- En udfordrende og stor oplevelse
Én af de danske studerende, der er med i Kina er Alexander Brandi, der til daglig studerer Netværksteknologi og IT på Danmarks Teknologiske Universitet. For Alexander er turen til Kina en mulighed for at prøve sine evner af på højeste niveau, men også en unik en chance for at komme helt tæt på en af Kinas hurtigst voksende teknologivirksomheder.

- Det bliver helt sikkert udfordrende, men det er også det, der gør det fedt. Jeg glæder mig helt vildt til at komme helt ind i maskinrummet i Huawei, se hvordan de arbejder og lære fra nogle af de skarpeste hoveder i verden. Det bliver både ekstremt lærerigt og en kæmpestor personlig oplevelse for en it-nørd som mig, siger Alexander Brandi.

Institutdirektør på Institut for Fotonik, Lars-Ulrik Aaen Andersen, fra DTU er begejstret på de studerenes vegne og opfordrer de unge til at suge så meget viden til sig som muligt på, hvad han kalder en ’unik dannelsesrejse’.

- Det er så vigtigt, at vores studerende får udvidet deres perspektiv – både fagligt og kulturelt. De kommer til at opleve nogle ting, som meget få studerende får mulighed for, og jeg håber de griber chancen til at tage en masse viden med sig hjem, som kan komme både dem selv og Danmark til gavn på lang sigt, siger Lars-Ulrik Aaen Andersen.

De danske studerende er med Huawei i Kina fra d. 4. juli og kommer hjem d. 18. juli.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097