Spareiver og miljøhensyn går hånd i hånd hos Danfoss
Industrigiganten og ingeniørstuderende kombinerer sparsommelighed med miljøbevidsthed, når der skal hentes dele hos underleverandører og flyttes færdige varer.
Det har Martin Vestergaard, som er ved at afslutte civilingeniøruddannelsen, bidraget til på et praktikophold og specialesamarbejde med Danfoss’ egne logistikeksperter. Blandt andet har Martin Vestergaard stillet besparelser op mod bæredygtighed. F.eks. ved at se på hvad CO2-aftrykket er per kg gods på forskellige fragtruter. I det hele taget har det været en af hans udfordringer at holde konsekvenserne af forskellige valgmuligheder op mod hinanden:
- Det handler om at banke omkostningerne i bund ved at analysere forskellige flows. Så der er en masse dataindsamling og en masse interessenter, der skal ind over. Hvis vi siger, at vi flytter transporten fra luft til sø for at spare, er vi nødt til at se på, hvordan det påvirker kæden hele vejen rundt. Og se på hvilke tradeoffs der er, og hvilke beslutninger, der så nødvendigvis skal tages, siger Martin Vestergaard.
Nye vinkler på alt
Mads Helledie, som er chef for global logistik i Danfoss Drives, har haft klare forhåndsforventninger til samarbejdet med Martin Vestergaard:
- At vi fik analyseret forskellige idéer til omkostningsbesparelser, og at vi fik startet projekter op til at hente besparelserne. Derudover at vi fik bedre gennemsigtighed i forhold til, hvor vi har de fleste omkostninger på fragt. Martin har fået lavet en del businesscases, og vi har sat flere projekter i gang, fortæller Danfoss Drives-chefen, som selv især har fokus på omkostningsdelen. Miljøperspektivet forfølger Martin Vestergaard sammen med Danfoss’ funktion for Corporate Sustainability.
- Den miljømæssige vinkel på det her logistikprojekt er ny, og hvis nogle af vores omkostningsbesparelser også er en gevinst i forhold til CO2-reduktion, bør vi overveje, hvordan det kan bruges positivt, mener Mads Helledie.