23948sdkhjf

Rumagentur kan trække millionordrer til Danmark

Dansk Industri og flere universitetsforskere mener, at en mere struktureret indsats inden for rumfart kan give flere ordrer til danske virksomheder.
Indtil for nylig var Danmarks aktiviteter inden for rumfart spredt ud på en række ministerier. Nu er det formelle ansvar blev placeret i Uddannelses- og forskningsministeriet. Selv om det er sket, efterlyser flere aktører inden for den danske rumfartsindustri en mere struktureret tilgang – enten i form af en styrelse eller et decideret rumagentur. Det skriver Videnskab.dk.

- I mange andre lande har man et rumfartsagentur, som aktivt hjælper med at trække opgaver fra internationale rumprojekter hjem til landet. Rumfartsagenturet betyder, at landet får en meget større del af kagen, som bagefter kan blive fordelt mellem de nationale virksomheder og universiteter. Så det er ulige konkurrenceforhold, at danske virksomheder ikke har opbakning fra staten, siger Lars A. Gregersen, som er formand for rumfartsgruppen i Dansk Industri og salgschef i virksomheden Flux, til Videnskab.dk.

Han bakkes blandt andet op af Morten Bo Madsen, der er lektor ved Niels Bohr Instituttet. Han forklarer, at et nationalt organ blandt andet vil kunne hjælpe virksomheder og universiteter på vej gennem en kvalitetsvurdering af og en økonomisk garanti til danske projekter.

Originalartikel: http://videnskab.dk/kultur-samfund/danma...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11