23948sdkhjf

Dansk viden sikrer europæisk rumprojekt

Rovsing har haft ansvaret for uafhængig kvalitetssikring af kritisk software i ATV-rumfærgen, der sendes op fra europæisk rumcenter i Fransk Guyana i weekenden
På søndag, den 9. marts 2008, klokken 5 om morgenen (dansk tid), sendes endnu en raket af sted fra det europæiske rumcenter i Fransk Guyana. Lige som ved opsendelsen af det europæiske rumlaboratorium Columbus for en måned siden har Rovsing haft en central rolle.

I forbindelse med ATV-rumfærgen har Rovsing haft det totale ansvar for kvalitetssikringen af det avancerede software, der skal styre ATV-en den rigtige vej og koble den sammen med den permanente rumstation ISS. Selve softwaren er udviklet af EADS Launch Vehicles i Frankrig, som med hjælp fra omkring 40 underleverandører i Europa også har stået for udvikling og produktion af ATV-en.

ATV står for Automated Transfer Vehicle. Hver af rumfærgerne medbringer vigtige forsyninger af brændstof, ilt, vand, eksperimenter etc. til den internationale rumstation, og har også en rolle som skraldevogn den anden vej. ATV er et af Europas bidrag til ISS.

Rovsings rolle i ATV-projektet
Rovsing har siden 2002 været involveret i kvalitetssikringen gennem alle faser i udviklingen af den sikkerhedskritiske software til ATV-en. Op til 12 medarbejdere har arbejdet på projektet, som i alt har omfattet over 50 årsværk.

Gennem ATV-projektet og lignende avancerede projekter har Rovsing gennem årene udviklet nye metoder, teknologier og produkter, der har et bredere industrielt sigte. Samtidig har virksomheden opnået vigtig erfaring i internationalt samarbejde med blandt andet ESA og førende aerospace og defence koncerner i Europa såsom EADS og Thales Alenia Space.

Kilde: Rovsing - http://www.rovsing.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094