23948sdkhjf

Dansk brændselscelleprojekt på finansloven

Et tilsagn om en bevilling på 50 mio. kr. sætter nu det danske brændselscelleprojekt Dansk Mikrokraftvarme på finansloven.
I projektet udvikler og tester et konsortium af syv markante energivirksomheder brændselsceller i mikrokraftvarmeanlæg, der inden for få år vil revolutionere energiforsyningen til boliger.

- Mikrokraftvarmeanlæg på brændselsceller vil betyde en renere energiforsyning til boliger. Brændselscellernes høje effektivitet ved kombineret produktion af elektricitet og varme vil nemlig samlet set medføre en mindre CO2-udledning for de boligejere, der i fremtiden satser på denne nye teknologi, fortæller Per Balslev fra Danfoss, der er projektleder for konsortiet bag Dansk Mikrokraftvarme.

Projektet er inddelt i tre faser, hvor den første udviklingsfase allerede er afsluttet. I fase 2 testes og demonstreres 10 prototyper på mikrokraftvarmeanlæg, og i fase 3 vokser dette antal til 100 demonstrationsanlæg. Testene skal føre til løbende forbedring af anlæggene og foregår hos boligejere i Lolland og Sønderborg Kommuner. Hele projektet forventes afsluttet i 2012.

Dækker 40 % af finansieringen
Udover Danfoss står Dantherm, Topsoe Fuel Cell, DONG Energy, COWI, Dansk Gasteknisk Center og IRD Fuel Cells bag Dansk Mikrokraftvarme. I virksomhederne er der stor begejstring for de 50 millioner kroner, der dækker cirka 40 % af projektets finansiering.

- Tilsagnet viser, at der er politisk vilje til at omsætte visioner til konkrete, danske udviklingsinitiativer inden for brint og brændselsceller. I konsortiet varetager vi selv hovedparten af restfinansieringen, ligesom energi- og anlægsselskaberne SYD ENERGI og SEAS-NVE bidrager betydeligt, så nu er vi virkelig klar til at klø på med fase 2 og 3, forklarer Per Balslev.

Han tilføjer, at Dansk Mikrokraftvarme er Europas eneste nationale mikrokraftvarme-brændselscelleprojekt med alle nødvendige kompetencer samlet i ét konsortium.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125