23948sdkhjf

Gaia Solar udvikler ny solcelleløsning

- Vi kunne have valgt en nemmere udfordring, siger udviklingschefen hos Gaia Solar om arbejdet med at fremstille en solcelleløsning til røde tegltage.
Gaia Solar har via projektet Building Adapted Solar Energy, BASE, kastet sig ud i en nyfortolkning af den klassisk røde teglsten.

- Vi kunne have valgt en nemmere udfordring. Det røde tegltag er jo lidt helligt, så vi har virkelig lagt os i selen, når det gælder det visuelle og designet, fortæller udviklingschef Anders Sørensen til Electronic Supply.

Krav til materialevalg
Projektet, der har til formål at udvikle en priseffektiv højtydende solcelleløsning til integration i etageejendomme i bymiljø, blev i gangsat i april 2014 og forløber som ventet.

- Fokus er på plads. Vi er så småt ved at fremstille prototyper af solcellemodulerne. Så jeg vil sige, at vi er 50 procent i mål. Vi laver en nyfortolkning af det røde tegltag, samtidig med vi laver et solcellemodul, der kan passes ind i det eksisterende tegltag, siger han og uddyber:

- Netop det, at projektet både indeholder en nyfortolkning af teglstenen og et integrerbart solcellemodul stiller store krav til materialevalg og teglsten. Og der mangler vi en del vurderinger af, hvad der passer bedst.

Mockup til demonstration
Gaia Solar står selv for at udvikle og producere solcellerne, mens entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen i øjeblikket er ved at fremstille en mockup af et tagudsnit, som man vil bruge til demonstration af konceptet.

- Den mockup som Enemærke & Petersen laver bliver fire gange fem meter og tre meter høj og skal anvendes i forbindelse med flere demonstrationer af projektet her hen over foråret, siger Anders Sørensen.

Endelig test sidst på året
Mock-up’en skal bruges som en demonstration af konceptet, mens en endelig test af solcellerne ventes at være klar i løbet af tredje og fjerde kvartal 2015.

- Vi har mange interesserede, der gerne vil stille deres tag til rådighed, men der er jo en del faktorer der spiller ind, og som skal overvejes nøje for at skabe de mest optimale forhold under testen af modulerne, siger Anders Sørensen, der ikke forventer at få problemer med at finde testtage nok.

Ud over Gaia Solar, der leder projektet, tager Kirt Thomsen ApS, Københavns Ejendomme, Krydsrum Arkitekter, Cenergia, Enemærke & Petersen, Kuben Management A/S, Solar City Copenhagen også del i projektet, der er støttet af EUDP.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094