23948sdkhjf

Fald i robotsalget er bekymrende

Danske virksomheder er nødt til at tænke automatisering, hvis de vil følge med konkurrenterne, siger direktør for Universal Robots.
Baggrunden er, at der i 2013 blev solgt 5,2 procent færre industrirobotter i Danmark end året før, og den tendens bekymrer Enrico Krog Iversen, der er bange for, at udenlandske virksomheder løber fra de danske. Det skriver Ingeniøren.

- De her tal matcher slet ikke den vækst, vi oplever ude i verden. Og det handler ikke om, at markedet er mættet i Danmark. Jeg tror nærmere det handler om, at det nu begynder at gå lidt bedre igen, og så bliver man lidt for tilfreds og glemmer at holde øje med, hvad konkurrenterne i udlandet gør, siger Enrico Krog Iversen.

Han nævner Kina som et eksempel på et land, der har sat turbo på automatiseringen af industrien. Her er installationen af robotter seksdoblet på få år, og det er blandt andet sket efter pres fra staten, fordi man kunne se arbejdspladser forsvinde tilbage til Europa og USA.

Hos DIRA, Dansk Robot Netværk deler sekretariatsleder Søren Peter Johansen dog ikke helt bekymringen. Han ser snarere faldet som en konsekvens af, at der i 2012 blev installeret rekordmange robotter efter nogle magre kriseår.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/foerste-gang-i-fle...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093