23948sdkhjf

Vestas betaler millioner til utilfredse investorer

Vindmølleproducenten har indgået forlig i en amerikansk retssag anlagt af en række aktieinvestorer.
Investorerne havde anklaget Vestas og koncernens ledelse for bevidst at have givet forkerte oplysninger, da man overgik til ny regnskabspraksis i 2010.

Der er nu indgået betinget forlig med en række investorer, som får udbetalt 5 mio. dollars – godt 27,4 mio. kr. - mod til gengæld at opgive alle anklager mod Vestas samt koncernens bestyrelse og direktion. Forligsbeløbet vil blive fuldt ud dækket af Vestas’ forsikringsselskab.

Forliget er dog betinget af godkendelse ved en domstol i USA og af andre betingelser specificeret i forligsdokumenterne. En foreløbig afgørelse forventes senere i år, og en høring vedrørende den endelige godkendelse forventes gennemført ved udgangen af 2014 eller i begyndelsen af 2015.

Vestas mener dog stadig ikke, at man har gjort noget retsstridigt men har valgt at tage forliget for at sætte en stopper for de betydelige udgifter, byrder og usikkerheder, der er forbundet med en fortsat retssag i USA.

- Vi ser frem til at lægge denne sag bag os, så vi kan fortsætte vores fokus på driften af virksomheden til gavn for vores kunder og vores ejere, siger bestyrelsesformand Bert Nordberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142