23948sdkhjf

Weibel Scientific hædret for rekordvækst

Med en vækst i bruttofortjenesten på 52 procent til 109 millioner kroner er Weibel Scientifics eksport for alvor med til at sætte Danmark på verdenskortet. Og blandt andet derfor fik radarvirksomheden torsdag tildelt Kong Frederik den Niendes Hæderspris.
Weibel Scientific er et verdenskendt navn på det internationale marked for radarer, hvor virksomheden udfordrer de helt store leverandører. Hele Weibel Scientifics produktion er eksport til udlandet, og det seneste årsresultat er vokset med 61 procent til 37,8 millioner kroner. Eksportsuccesen blev torsdag hædret med Kong Frederik den Niendes Hæderspris, som Weibel Scientific modtog ved en ceremoni på Kongeskibet Dannebrog.

- Virksomhederne har fortjent den hæder, det er at modtage eksportprisen. De har alle gjort det bemærkelsesværdigt godt på eksportmarkederne og har formået at øge deres samlede eksport, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Bugnende ordrebog
- Weibel Scientific oplever markant fremgang, og hædersprisen er en fornem anerkendelse af den store indsats, vi yder. Det er ikke kun en pris til Weibel, men til alle medarbejderne. Uden deres store engagement, tekniske kunnen og faglige ekspertise ville det ikke være muligt for os hele tiden at udvikle ny teknologi, bygge, udvikle og levere vores kæmpestore radarer og samtidig opdyrke og vedligeholde en bugnende ordrebog for at servicere verdensmarkedet, siger Peder R. Pedersen, administrerende direktør, Weibel Scientific.

Weibel Scientific har netop vundet to betydningsfulde kontrakter i Indonesien og Tyrkiet med ny radarteknologi. Det er en historisk milepæl for virksomheden, da udviklingen af den nye banebrydende teknologi i virksomhedens radarer vil give adgang til en række nye markeder, som Weibel Scientific venter sig meget af i de kommende år.

Insourcing i Allerød
Selvom radarerne sælges til udlandet, er danskejede Weibel Scientific en yderst lokal virksomhed. I en tid hvor outsourcing bliver stadig mere udbredt, har Weibel Scientific de seneste år investeret betydeligt i at insource hele produktionen i Allerød. Her udvikler og producerer ingeniører og teknikere de højteknologiske Doppler-radarer til brug i rumforskning, flyindustri, politi og forsvar.

Det seneste års kraftige vækst har også medført en stigning i medarbejderstaben med 28 procent, og arbejdspladserne er alle i Allerød.

- Weibel Scientific er bemærkelsesværdige – deres hovedkontor og produktion ligger i Allerød, og alligevel formår de at konkurrere mod de allerstørste globale koncerner i verden. Det kan mange danske virksomheder lære noget af. Deres succes beviser, at vi i Danmark sagtens kan skabe rammerne for, at danske virksomheder ikke behøver at outsource. Vi er meget stolte her i Allerød og ønsker Weibel Scientific et stort tillykke med de imponerende resultater, siger Jørgen Johansen, borgmester i Allerød Kommune.

Ved at producere de fleste delkomponenter lokalt i Nordsjælland kan Weibel Scientific nedbringe omkostningerne og have fuld kontrol over kvaliteten i det færdige produkt.

- Vi er en lokal og samtidig meget global virksomhed. Vores udvikling og produktion ligger i Allerød, hvor vi har styr på hver eneste lille detalje. Kunderne er placeret over hele verden på alle kontinenter, og vi har insourcet arbejdspladserne til Danmark for at være sikre på, at vi kan levere det bedste produkt på markedet, siger Peder R. Pedersen, administrerende direktør, Weibel Scientific.

Om Weibel Scientific
Weibel Scientific er en dansk ingeniørvirksomhed, der udvikler og producerer højteknologiske radarer til brug i rumforskning, flyindustri, forsvar samt politi. Radarerne sælges primært til offentlige instanser, og den største andel af salget er eksport. Den danskejede eksportvirksomhed er verdens førende inden for udvikling af Doppler-radarer. Weibel er et veletableret firma i stabil vækst, der har leveret testudstyr i mere end 70 år og har investeret mere end 275 mio. kr. i forskning og udvikling i Danmark. Hovedkvarteret ligger i Allerød, hvor 70 medarbejdere er beskæftiget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142