23948sdkhjf

Folkemødet: Erhvervsstøtteordninger skal gøres mere gennemskuelige

Erhvervsstøtteordningerne kan sagtens gøres meget mere gennemskuelige. Det var én af udmeldingerne fra socialdemokraterne ved en debat arrangeret af DS Håndværk & Industri og Væksthusene på Folkemødet.
Jani Lykke Methmann, direktør i DS Håndværk & Industri, beskrev, hvordan mange mindre virksomheder har svært at få et overblik over de mange forskellige erhvervsstøtteordninger.

- I virksomhederne spørger de sig: hvad er det, støtteordningen hedder i dag? Det er svært at vide, eftersom skiftende regeringer og politikere alle har skullet sætte deres navn på. Derudover er det rigtig vigtigt, at man ikke favoriserer bestemte brancher. Den enkelte støtte skal være for alle virksomheder, sagde hun.

Benny Engelbrecht mente, at det er uundgåeligt, at man støtter nogle brancher mere end andre.

- Energiteknologi er i dag det hurtigst voksende teknologiområde. Og her har Danmark en førerposition på hele verdensmarkedet. I fremtiden skal vi i høj grad leve af at eksportere nye teknologier. Derfor ville vi da skyde os selv i foden, hvis vi ikke satsede på det, sagde han. Generelt mente han også, at det var noget ”klynk” at høre virksomhederne tale om støtteordninger.

- Det handler mere om, hvordan man gør det lettere at skaffe risikovillig kapital. Og hvordan man kan sikre, at risikovillig kapital bliver lettere tilgængelig. Vi er jo ikke ideologer. Vi vil bare gerne skabe nogle arbejdspladser. Men erhvervslivet skal ikke være på støtten, sagde han.

Han indrømmede dog, at erhvervsstøtteordningerne har været for ugennemskuelige på en måde, der særligt er gået ud over de mindre virksomheder.

- Når man har erhvervsstøtteordninger, skal man også sikre, at de bliver ordentlig kendt. Der har der nok været en tendens til, at det mest var de store virksomheder, der kunne finde ud af, hvor de lå. Derfor vil vi også arbejde politisk på, at det bliver mere gennemskueligt, sagde han.

Senere tog han dog munden lidt for fuld, da han påstod, at der ikke var sunde virksomheder, som ikke kunne låne penge af banken til innovative projekter. Det fik Malene Haugaard, direktør for Væksthus Hovedstadsregionen op af stolen.

- Det er simpelthen ikke rigtigt. Jeg kender rigtig mange virksomheder, der har en god egenkapital, som gerne vil låne, men som får nej af bankerne, sagde Malene Haugaard.

Steen Gade fra SF havde også blik for de små virksomheder. Han talte om, hvordan de små virksomheder ofte kan blive lidt klemt af de større.

- Man må appellere til, at de store virksomheder ikke ser de små som konkurrenter, der en dag kan slå dem ud, men mere som facilitatorer, sagde han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078