23948sdkhjf

Danmark stærkt repræsenteret på tysk vindmesse

Når WindEnergy Hamburg den 23. september slår dørene op, vil den globale vindbranche i fire dage præsentere innovative teknologier og serviceydelser.
Af de flere end 1.000 udstillere fra hele verden, som repræsenterer hele værdikæden fra onshore til offshore, er ca. 100 danske. 70 virksomheder har deres egen pavillon, som fylder en hel hal, og er den største på messen.

De danske udstillere er blandt andet Dong Energy og Vestas samt Danish Wind Export Association (DWEA). WindEnergy Hamburg har indgået et tæt samarbejde med DWEA, som arrangerer eksportfremstød og aktiviteter for den danske vindindustri. Den massive deltagelse fra danske anlægsproducenter og underleverandører understreger den betydning, som branchen tillægger messen.

Stærkt vind-år i vente
Tyskland betragtes ligesom Danmark som foregangsland inden for vindenergi og som et land, der teknologisk er med i front. Den danske vindindustri tegner sig for ca. 25 procent af branchens globale omsætning, hvoraf Vestas står for ca. 13 procent. DWEA’s leder Rikke Berg går ud fra, at det globale vindenergimarked efter et lidt svagt 2013 vil stige kraftigt igen:

- Vi er overbeviste om, at 2014 i kraft af eksporten atter vil blive et stærkt år for den danske vindbranche.

De eksportstærke danske virksomheders massive tilstedeværelse i Hamborg forklarer Rikke Berg med, at vindbranchen i Danmark er meget stærk, fordi den har mere end 30 års erfaring. Det er derfor meget naturligt, at den er stærkt repræsenteret på messen:

- Vi har mere end 300 virksomheder, der er aktive inden for vindenergi, og det er rigtig mange for et så lille land.

Hele værdikæden er repræsenteret
Danmark vil på grund af sine energimål være et vigtigt marked for branchen i de kommende år. Inden 2050 vil Danmark dække hele sit energibehov med vedvarende energikilder, 50 procent skal komme fra on- og offshore vindkraft. Sidstnævntes andel af energimikset lå i 2013 på ca. 33 procent. Der forventes derfor investeringer på 6-6,7 mia. euro i Danmark frem til 2020. En udvikling som Rikke Berg stadig oftere oplever, er, at vindbranchens virksomheder samarbejder.

- Virksomhederne arbejder målrettet sammen for i fællesskab at udvikle de bedste produkter til de internationale markeder. Og det gælder for såvel rent danske som også for internationale kooperationer, siger hun.

WindEnergy Hamburg er udstillingsvinduet for både internationalt aktive virksomheder som for nye og gamle markedsrepræsentanter. Den store internationale interesse viser sig ved deltagelse af globalt aktive anlægsproducenter som Alstrom, Daewoo, Enercon, Gamesa, GE, Nordex, Senvion, Siemens, Vensys og Vestas. Desuden udstiller virksomheder fra alle relevante markedssegmenter: developere, producenter, underleverandører, banker og finansieringsinstitutter, operatører, energiforsyningsselskaber samt serviceudbydere fra meget forskellige områder. Ud over nøglespillerne er også innovative små og mellemstore virksomheder fra alle områder i værdikæden til stede i Hamborg.

I alt udstiller virksomheder fra ca. 30 nationer på messen. I mere end 15 nationale pavilloner har virksomheder fra forskellige lande sluttet sig sammen for i fællesskab at informere om deres produktportefølje. Her er europæiske markeder lige fra Holland til Tyrkiet repræsenteret. Fra vindenergimarkederne uden for Europa er Canada og USA, Argentina, Japan, Korea, Bangladesh og Kina til stede. Derudover forventes besøgende delegationer fra blandt andet Brasilien, Japan og Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11