23948sdkhjf

Solceller som vejbelægning på vej mod kommercialisering

Et amerikansk forskerpar har udviklet solcellepaneler, der kan anvendes på vejen i stedet for asfalt. Efter proof-of-concept er man klar til prototypeproduktion og kommercialisering.
Tilbage i 2009 modtog amerikanske Scott og Julie Brusaw et forskningslegat på 100.000 dollars fra det amerikanske transportministerium til at videreudvikle deres ide om at bruge solcellepaneler som vejbelægning. Det skriver Ingeniøren.

P-plads som Proof-of-Concept
Her fem år efter står man med en nyanlagt parkeringsplads som et proof-of-concept for mulighederne i de super stærke glasindrammede solcellepaneler.

Solcellepaneler i vejnettet skal fungere som en alternativ energikilde samtidig med at de tilfører vejnettet en række nyttige ekstrafunktioner, såsom trafikinformationer på selve vejen ved hjælp af 128 indlejrede LED-lys; ændring af parkeringspladsens båse efter behov og sidst skal integrerede varme-elementer smelte sne for trafiksikkerhedens skyld.

Solcellerne er den nyeste hexagonale prototype indrammet af glas med en nubret overflade og tåler et tryk på op til 100 ton.

Gadelamper & vejskilte
Panelerne skal ifølge det amerikanske forskerpar tilsluttes det lokale elnet og levere strøm til gadelamper, vejskilte og nærliggende private bygninger. Dermed vil de være et vigtigt aspekt i fremtidens smart-grid.

Anlægget af parkeringspladsen var sidste fase i forbindelse med en kontrakt fra en privat investor. Nu er parret klar til prototype-produktion og kommercialisering. Derfor har de iværksat en indsamling på 1 mio. dollars på sitet Indiegogo.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/bomstaerke-solcellepaneler-skal-give-veje-med-indlagt-lys-og-varme-168307
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063