23948sdkhjf

Anklager Vestas for industrispionage

Tidligere finansdirektør i Vestas Henrik Nørremark mener at kunne bevise, at hele selskabets topledelse var vidende om et projekt, der skulle skaffe informationer om asiatiske konkurrenter.
I 2011 kunne Vestas se en række asiatiske konkurrenter komme faretruende nær den danske vindmølleproducents position som verdens nummer et. Det fik ifølge Ekstra-Bladet virksomhedens topledelse til at sætte gang i et hemmeligt-stemplet projekt.

Ifølge avisen drejede ”Project Dragon” sig om et samarbejde med indiske RRB, hvorigennem man ville købe vindmøller fra konkurrenter som Sinovel, Goldwind og Suzlon og aflure deres teknologi.

Hidtil er tidligere finansdirektør Henrik Nørremark blevet udpeget som hovedansvarlig, men ved en retssag, der er berammet i Indien, vil han forsøge at bevise, at hele Vestas’ topledelse stod bag projektet.

Det er ikke lykkedes Ekstra-Bladet at få en kommentar fra Henrik Nørremark eller dennes advokat, men avisen har fået indsigt i en del af de dokumenter, der skal bruges som bevismateriale i retssagen, og de viser blandt andet en projektbeskrivelse fra Project Dragon fra september 2011.

Originalartikel: http://ekstrabladet.dk/nyheder/erhvervsn...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141