23948sdkhjf

Kendt robotforsker udnævnt til æresdoktor

Henrik Iskov Christensen, der er direktør for Institut for Robotteknologi ved Georgia Tech, USA, er blevet udnævnt til æresdoktor på Aalborg Universitet.
Henrik lskov Christensen flyver hjem til Danmark for at modtage sin nye udnævnes i forbindelse med Aalborg Universitets årsfest fredag den 11. april
.
- Det er noget helt specielt at blive anerkendt af ”sine egne”, så jeg er meget taknemmelig over at blive udnævnt til æresdoktor på Aalborg Universitet, fortæller Henrik Iskov Christensen, der er direktør for Institut for Robotteknologi ved Georgia Tech, USA.

Der er langt fra Frederikshavn til Aalborg. Det måtte en ung Henrik Iskov Christensen sande, da han forlod det trygge hjem og et job som teknisk assistent ved MAN B&W Diesel for at starte på Adgangskursus på Aalborg Universitet i 1981. Til gengæld er vejen fra Atlanta i Georgia til Aalborg kort, når man som professor Henrik Iskov Christensen tilbringer en stor del af sin tid i fly til møder og konferencer overalt på kloden.

51-årige Henrik Iskov Christensen, der er direktør for Institut for Robotteknologi på Georgia Institute of Technology, er blandt andet videnskabelig rådgiver for præsident Barack Obama i spørgsmål omkring robotteknologi, og han har stået i spidsen for etablering af en 40 mand stor underkomité til Kongressen, der arbejder med en national amerikansk strategi for brugen af robotteknologi og automatisering til at skabe jobs, styrke ældresektoren for færre penge – og skabe sikrere arbejdsvilkår for landets soldater og civilforsvar.

Og så har han nogle opgaver i Danmark, der jævnligt sikrer ham en otte timers flyrejse hjem. Henrik Iskov Christensen sidder eksempelvis i et underudvalg under Det Strategiske Forskningsråd, og han er konsulent for MADE, Manufactoring Academy of Denmark, en forening, der arbejder for at fremme produktion i Danmark gennem forskning, innovation og uddannelse, og som har virksomheder som Grundfos, Danfoss og LEGO bag sig.

- Og så blev jeg sidste år tilknyttet som rådgiver til den nye bacheloruddannelse på Aalborg Universitet i robotteknologi, og det betyder, at jeg jo har løbende kontakt med AAU, fortæller Henrik Iskov Christensen og fortsætter:

- At blive udnævnt til æresdoktor – og så på det universitet, hvor jeg selv blev civilingeniør og siden læste ph.d., det er altså noget helt særligt. Jeg er stolt af den anerkendelse, det er – og meget taknemmelig!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063