23948sdkhjf

EU sætter fokus på faren ved rumaffald

Den voksende mængde vragdele i kredsløb om jorden, hvoraf mange stammer fra slukkede satellitter, nødvendiggør nu overvågning for at beskytte funktionsdygtige satellitter og rumfartøjer.
Derfor behandler Europa-Parlamentet i denne uge et program, der skal støtte medlemslandene i at spore dette "rumaffald". Det oplyser Europa-Parlamentet i en nyhed på sin hjemmeside.

Mere end 6.000 satellitter er blevet sendt ud i rummer, siden opsendelsen af Sputnik i 1957. Og selvom mange ikke længere er i brug, er størstedelen stadig i kredsløb om jorden, hvilket udgør en sikkerhedstrussel mod nye satellitter og rumfartøjer. Når det gamle udstyr bryder sammen, eksploderer eller kolliderer med andre objekter betyder det nemlig endnu flere vragdele i rummet.

Med henblik på at beskytte de funktionsdygtige satellitter og rumfartøjer gennem overvågning stemmer Europa-Parlamentet således i denne uge ved et plenarmøde om en ny ramme for støtte til medlemslande, så de kan samordne deres sporingsprogrammer for rumaffald.

Programmets finansieres med 70 mio. euro, og EU’s regeringer har på forhånd samtykket, oplyser Europa-Parlamentet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078