23948sdkhjf

Stærkt 2013-regnskab fra GN Store Nord

Fremgang hos både GN Resound og GN Netcom bringer koncernenes omsætning op på 6,8 mia. kr., og indtjeningen følger med.
Meldingerne fra den danske producent af høreapparater, audiologisk udstyr og headsets har været positive året igennem, og i dag kom beviset på, at indtjeningen for første gang siden 2010 følger med omsætningen. Således er bundlinjen mere end fordoblet i 2013 til 1,02 mia. kr. før skat.

Koncernen fortsatte omsætningsvæksten fra de sidste tre årsregnskaber, men efter to sløje år steg også driftsresultatet. På omsætningssiden generede GN Store Nord en organisk vækst på 13 procent mod 6 procent sidste år, hvilket bringer omsætningen for året op på 6,791 mia. kr.

Læs også: Høreapparatproducenterne ruster sig til forventet vækst

Såvel 2011 som 2012 bød på massiv nedgang i koncernens driftsresultat, men den udvikling er vendt i 2013, hvor EBITA for hele koncernen landede på 1,284 mia. kr. eksklusive omkostninger til det omfattende SMART-omstruktureringsprogram. Det er en stigning på 52 procent i forhold til 2012, og bringer EBIT-marginen op på 18,9 procent.

- Den markante forbedring er baseret på SMART-omstruktureringsprogrammet og en solid stigning i omsætningen for begge forretninger i koncernen, skriver GN Store Nord i sit årsregnskab.

Forventet fremgang hos GN Resound
Høreapparatsdivisionen GN Resound bidrog via en omsætningsvækst på 10 procent og en forbedring i driftsresultatet med 53 procent væsentligt til koncernens fremgang i 2013. Alene omsatte GN Resound for 4,179 mia. kr. i 2013 mod 3,896 i 2012. Det er fjerde år i træk, at GN Resound kan præsentere en omsætningsstigning.

Indtjeningen led et knæk hos GN Resound i 2012, men allerede i efteråret 2013 berettede Michael Bjergby, der er senior director for IR, Communications, CSR & Treasury hos GN Store Nord, til Electronic Supply, at man forventede en betydelig stigning på bundlinjen hos GN Resound i 2013 .

Optimismen viste sig begrundet, da GN Store Nord i årsregnskabet for 2013 fremviser en EBIT-margin på 20,1 procent mod 14,1 procent i 2012. EBITA eksklusive omkostninger til SMART landede dermed på 842 mio. kr. i forhold til 551 mio. kr. året før.

- 2013 var endnu et stærkt år for GN Resound. De vigtigste prioriteter for året var at vinde markedsandele, levere på målsætningerne for SMART- omstruktureringsprogrammet og styrke GN Resounds førende teknologiske position yderligere. GN Resound leverede på alle tre fokusområder, hvilket er tydeligt afspejlet i de finansielle resultater for året, skriver GN Store Nord i årsregnskabet.

GN Netcom med sit bedste resultat hidtil
Også GN Netcom kom stærkt igennem 2013 med en omsætning på 2.612 mia. kr. mod 2,355 mia. kr. sidste år - svarende til en vækst på 18 procent. EBITA landede på 472 mio. kr. for GN Netcom, hvilket er en stigning på 110 mio. kr. i forhold til 2012.

Den organiske vækst på 18 procent er ifølge årsregnskabet drevet af fremgang på Unified Communications-området (UC) og Mobile-divisionen, og selskabet betegner selv resultatet som det bedste hidtil.

Fra januar 2014 styres GN Netcom af Niels Svenningsen, der afløste Mogens Elsberg som administrerende direktør, og han ser frem mod de kommende år med udpræget optimisme:

- Jeg er meget begejstret for, at jeg har fået mulighed for at komme til GN Netcom, og ligeså begejstret for det potentiale som virksomheden rummer. Efter mine første måneder i virksomheden er det klart for mig, at vi har unikke vækstmuligheder baseret på vores udviklingskompetencer og markedsposition. Det er også klart for mig, at vi kan gøre mere, særligt inden for salg og marketing, for at få mest muligt ud af vores produkter – det er det 2014 og de efterfølgende år kommer til at handle om, siger Niels Svenningsen i en fondsbørsmeddelelse.

Forventningerne til 2014 inkluderer et mål om en organisk vækst på mere end 8 procent for GN Store Nord. For de to divisioner er vækstmålene henholdsvis mere end 6 procent for GN Resound og mere end 11 procent for GN Netcom.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078