23948sdkhjf

Tabt ordre spænder ben for internationalt gennembrud

En tabt milliardordre på elektroniske patientjournaler til to danske regioner har udskudt et internationalt gennembrud for den aarhusianske it-udvikler Systematic.
Det skriver Børsen.

Systematics patientjournalsprodukt Columna stod til at indbringe virksomheden milliarder fra Region Sjælland og Region København, som overvejede at investere i produktet. Et salg, der samtidigt skulle blive Systematics springbræt til et internationalt gennembrud. Men sådan blev det ikke.

De sjællandske regioner valgte i stedet en amerikansk løsning – og Systemtic kunne dermed skyde en hvid pil efter de forventede milliarder, hvilket virksomhedens regnskab for 2012/13 da også bærer tydeligt præg af. Omsætningen faldt således med fem procent til 393 mio. kr., mens nettooverskuddet blev halveret til 16 mio. kr., skriver avisen.

Selskabet, der allerede har solgt produktet til Region Midtjylland, ville med tre danske regioner som kunder have haft en solid platform for at udbrede løsningen i udlandet. Men den opgave bliver nu vanskeligere.

- Det er alt andet lige sværere at tage løsningen med til udlandet nu, siger stifter og storaktionær i Systematic, Michael Holm, til Børsen.

Chefanalytiker i konsulenthuset IDC, Anders Elbak, tror imidlertid ikke at de missede ordrer kommer til at betyde det store på den længere bane for den aarhusianske it-udvikler, forklarer han til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063