23948sdkhjf

Veng får millioner til udvikling af miljømåler

Salling-firma i alliance med Aalborg Universitet.
Virksomheden Veng System A/S i Nautrup i Nordsalling har fået tilsagn om tilskud på 4,5 millioner kroner af de særlige GUDP-midler, der administreres af NaturErhvervstyrelsen.

Pengene skal deles med Aalborg Universitet, for parterne gennemfører projektet i fællesskab.

- Vi får ca. halvdelen at arbejde videre med selv, siger Niels Veng, der er leder og stifter af Veng System.

Med pengene regner firmaet med i efteråret at kunne opsætte prototyper af et helt nyt måleudstyr, der kan dokumentere udledningen af ammoniak eller luftbåren kvælstof fra staldanlæg med stor nøjagtighed. Et anlæg, der på sigt kan spare mange penge i landbruget, begrænse ressourceforbruget til miljøkontrol hos kommunerne og samtidig levere et meget bedre grundlag for beregninger af kvælstofbelastningen i det hele taget.

- Jeg tror, produktet kan være klar om ca. tre år, siger Niels Veng, som mener, der vil være stor interesse for målerne.

- Landmanden vil være i stand til at se f.eks., om han udleder mindre ammoniak, end miljøkravet tillader. Det kan give mulighed for at øge produktionen. Og mange landmænd vil undgå bekymringer over Fødevarekontrollens besøg, for de vil selv have sikkerhed og dokumentation for, at tingene er i orden, siger Niels Veng.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172