23948sdkhjf

Skjern-firma får million til udvikling af sikkerhedslås

Skjernvirksomheden Prisp ApS, der udvikler miljøvenlige og energibesparende produkter til it-branchen, er en af de 40 virksomheder, som Grøn Omstillingsfond under Erhvervsstyrelsen netop har tildelt sammenlagt 25 mio. kr.
Skjernvirksomheden modtager fra Grøn Omstillingsfond et tilskud på i alt 1.080.500 kroner til projektet ”GreenLock”.

Projektet skal udvikle en it-løsning, der automatisk sikrer, at PC'ere kun forbruger absolut minimal energi, når de ikke benyttes, og samtidig automatisk sikrer mod uautoriseret adgang til computeren, når brugerne ikke opholder sig i nærheden.

Det er planen, at GreenLock skal udformes i minimal størrelse, som kan være en del af brugerens id-kort eller sidde i en nøglering, som brugeren har på sig. Når brugeren så bevæger sig væk fra sin computer, sættes den automatisk ned i en udvalgt tilstand, indtil brugeren vender tilbage. På den måde skal GreenLock skabe øget sikkerhed omkring computeren, der således ikke kan bruges af andre, mens brugeren er væk. Men ligeså vigtigt er løsningen med til at reducere energiforbruget. Det fremgår af projektbeskrivelsen.

Det samlede budget for projektet er på 2.020.000 kroner, og projektperioden løber fra 1. januar i år til 31. marts 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079