23948sdkhjf

Danbit sætter sms-lås på offentlige toiletter

Hærværk og svineri på et offentligt toilet var til stor gene for gæsterne og medførte betydelige ekstra omkostninger for kommunen. En sms-styret dørlås fra Danbit A/S var løsningen.
Danbit har udviklet en sms-styret dørlås, som i dag anvendes på et offentligt toilet i en park i Aarhus. Tidligere var toilettet udsat for hærværk og undertiden et ubeskriveligt svineri flere gange dagligt, der krævede hyppig rengøring og kostbar vedligeholdelse. Det kulminerede med en påsat brand.

For at forhindre gentagelse og reducere de ekstra omkostninger besluttede kommunen at investere i et GSM-baseret dør-låse-system fra Danbit, som kræver, at den besøgende sender en sms for at åbne toiletdøren. Den præventive effekt heraf har vist sig ved, at udgifterne til rengøring og vedligeholdelse nu er langt mindre end forventet for et offentligt toilet. Det oplyser Danbit i en pressemeddelelse.

Et skilt ved døren viser, hvordan dørlåsen betjenes ved at sende en sms til et telefonnummer.

Specielt GSM-modul er kernen i sms-låsen
Den automatisk styrede dørlåsemekanisme kan være integreret i dørblikket, men man kan i stedet vælge en kraftig elektromagnet, der har en holdekraft på mere end 350kg, når den er monteret øverst på dørkarmen overfor en kraftig metalplade øverst på døren.

Kernen i sms-dørlåsen er et specielt GSM-modul med indbygget GSM-modem, der kan sende og modtage sms’er. Der kan indlægges programmer skrevet i C++ i modulet og det kan kobles til et eller flere eksterne I/O moduler, som har digitale indgange og PowerMos-relæudgange. Det er programmeret til at håndtere indkomne sms-tekster, der bestemmer hvilken dør, der skal åbnes.

GSM-modulet kommunikerer med de eksterne I/O moduler. Antallet af I/O moduler afhænger af antallet af toiletter og af eventuelle ekstra funktioner. Der kan f.eks. monteres en nødalarmknap i toiletbygningen, som får GSM-modulet til at udføre et opkald og sende en sms til en alarmcentral. Der kan også tilsluttes en dørkontakt, så GSM-modulet kan registrere, hvor længe toiletdøren holdes åben og sende en sms-besked til et servicenummer, hvis det varer længere end forventet.

Som sikkerhed kobles alle de elektroniske dørlåse automatisk fra, hvis strømmen forsvinder eller der slukkes for sms-dørlåsen.

Statistik over antallet af besøgende kan opsamles i GSM-modulets hukommelse, og resultatet kan sendes i en sms til en administrator.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062