23948sdkhjf

Danfoss skal betale yderligere millioner i kartelsag

Efter at have indgået forlig skal Danfoss og tre andre producenter af kompressorer til sammen betale 269 mio. kr. i forbindelse med en amerikansk kartelsag.
Det skriver Børsen.

Ifølge avisen har de fire kompressorproducenter Danfoss, Panasonic, Whirlpool og Tecumseh i flere år i hemmelighed indgået ulovlige prisaftaler. De kan nu se frem til sammenlagt at skulle betale 269 mio. kr. efter at have indgået forlig med en lang række amerikanske købere af køleskabskompressorer.

Whirlpool skal af med den største del af beløbet, nemlig 166,8 mio. kr., mens Panasonic og Tecumseh skal betale henholdsvis 43,7 mio. kr. og 39,1 mio. kr. Danske Danfoss slipper med dette forlig med en regning på 19,7 mio. kr.

Men alt i alt har kartelsagen allerede kostet Danfoss flere hundrede millioner kroner. Tidligere har Danfoss nemlig indkasseret Danmarkshistoriens hidtil største Kartelbøde fra EU-Kommissionen. Danfoss betalte således i 2011 669 mio. kr. for at have deltaget i kartellet, skriver Børsen.

Danfoss har desuden accepteret en bøde fra USA's justitsministerium på 16,5 mio. kr., og kartelsagen har således foreløbigt kostet Danfoss 705,2 mio. kr.

Hos Danfoss oplyser pressechef Lasse Bastkjær Jensen til Børsen, at selskabet ser frem til at få det amerikanske slagsmål lukket med det foreslåede forlig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141