23948sdkhjf

Teknologi fra Blip Systems skal optimere trafikken i Ballerup

Vejdirektoratet har med hjælp fra BLIP Systems danske partner COWI, opsat BlipTrack Bluetooth sensorer på strategiske steder i Ballerup kommune. Sensorerne skal de næste tre år levere data til at kortlægge rejsetiderne for biltrafikken.
Trafikken igennem Ballerup på ringvej O4 og på Ballerup Byvej har været ganske udfordret i flere år, og de signalregulerede kryds i området er belastet til bristepunktet. Bluetooth løsningen fra BLIP Systems skal hjælpe med til at identificere mulighederne for at forbedre trafikafviklingen samt at identificere fejl og uhensigtsmæssigheder i signalanlæggene, så de kan optimeres hurtigst muligt. Det oplyser Blip Systems.

De indsamlede rejsetidsdata kommer også til at spille en rolle i forbindelse med Frederikssundmotorvejens forlængelse, hvor BlipTrack sensorerne giver Vejdirektoratet og Ballerup Kommune et solidt indblik i, hvorledes trafikken afvikles, når motorvejen åbner.

Systemet er opsat i samarbejde med COWI, der har valgt BlipTrack som teknisk løsning i deres produkt City Sense til kortlægning og behandling af rejsetider i trafikken.

Anonym sporing af Bluetooth og Wi-Fi.enheder
Løsningen som Ballerup kommune har opsat, fungerer ved at placere små sensorer i vejnettet. Ved anonymt at spore Bluetooth og Wi-Fi-enheder, såsom mobiltelefoner, tablets og håndfrie installationer i biler, er det muligt at måle rejsetider og udregne gennemsnitsfart.

Evnen til at opnå oplysninger om trafikmængder i realtid giver vejmyndighederne mulighed for proaktivt at styre vejnettet til at minimere forsinkelser og overbelastning. Dette fører ikke kun til betydelige økonomiske fordele gennem reducerede rejsetider og brændstofforbrug, men også reduceret CO2-udledning og bedre luftkvalitet, oplyser Blip Systems.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093