23948sdkhjf

Konkursramt virksomhed: - I stedet for at brokke os, prøver vi at genopfinde vores produkt

Ny teknologi skal gøre produktet billigere og dermed lettere at sælge

Anders Borring er trist over sidste måneds konkurs i sin virksomhed, Chromaviso. Han "synes ikke, det er en behagelig situation" og "ser det som et nederlag".

Men nu har han købt størstedelen af aktiviteterne ud af konkursboet og vil drive virksomheden videre i et nyt selskab.

- Det eneste positive er, at det giver mulighed for, at selskabet kan fortsætte med bedre forudsætninger for at overleve, siger Anders Borring.

Chromaviso gik i november konkurs, da der ikke var nok salg i virksomhedens kerneprodukt, døgnrytmelys til sundheds- og plejesektoren. Det marked skulle have understøttet forretningen, mens man udviklede nye og mere simple produkter med samme teknologi, der kunne bruges til B2B-markedet i blandt andet kontormiljøer.

Nu er virksomheden genstartet med en cirka halveret medarbejderstab.

- Vi fortsætter med det antal mennesker, der er nødvendigt for at drive virksomheden. Vi har lært, at vi skal passe mere på budgetterne. Så vi har set på, hvad worst case scenario er i forhold til omsætningen, og med det her omkostningsniveau kan vi stadig betale regningerne, siger Anders Borring.

- Dermed ikke sagt at vi ikke skal være flere på sigt, men lige nu sætter vi tæring efter næring.

Startup-mode

Anders Borring fortæller, at driften i det nye selskab er oppe at køre. Sten Søgaard, som Anders Borring indsatte i forbindelse med sin overtagelse af virksomheden i maj, fortsætter som direktør, og i alt omfatter Chromaviso nu 11 ansatte.

Der er ikke tale om nedlæggelse af bestemte funktioner i Chromaviso men nærmere en nedskæring i alle dele af virksomheden.

- Vi har ikke skåret nogle poster helt væk. Men vi er gået lidt i "startup-mode", hvor man laver lidt af hvert, og det ikke er så rigidt, siger Anders Borring.

I det setup skal de "gamle" forretningsområder fortsat serviceres, mens der udvikles nye mere indbringende løsninger.

- Det er vigtigt, vi holder fast i vores nuværende forretningsgrundlag, mens vi udvikler. Men på sigt er det meningen, at vi skal implementere de nye produkter til B2B-markedet i de nuværende markeder. For eksempel er der i dag plejehjem, der ikke har råd til at købe vores lys. Men hvis kan implementere den her forenkling i det nuværende produktprogram, så kan vi være mere attraktive, lyder det fra Anders Borring.

Kan putte intelligens ind i chip

Hidtil har Chromavisos belysningsløsninger været drevet af en DMX-styring. Anders Borring kalder det for "et udmærket system". Det er bare for dyrt. Han henviser til, at der de seneste fem år er sket en stor udvikling, hvor de enkelte lamper kan væsentligt mere selv. Dermed kan man tilslutte de nye lamper til mere simple DALI-styringer med et simpelt kabel.

Dermed flytter man grundlæggende set intelligensen fra DMX-styringen til hver enkelt lampe.

- Den her forholdsvis komplicerede protokol med en bestemt type lys på bestemte tidspunkter af dagen kan man i dag sagtens putte i en chip og installere i lampen. Det gør det nemmere at installere og sparer tid og penge på projektering og programmering af hvert enkelt projekt, siger Anders Borring.

Presset økonomi kræver nyt produkt

Ifølge ham kan det gøre Chromavisos døgnrytmelys væsentligt billigere og forhåbentlig være en vej ind til flere plejehjem og sygehuse. De har i dag installationer på blandt andet Rigshospitalet og i alt 60 hospitaler i Norden.

- Vi kommer ind på hospitalerne, bare ikke i den fart vi vil.

Det samme har været tilfældet med plejehjemmene.

- Jeg kan godt forstå, at kommunerne er pressede på økonomien. Så vi piber ikke over, at kommunerne ikke har pengene, og i stedet for at brokke os, så prøver vi at genopfinde vores produkt. Det er vores opgave, siger Anders Borring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047