23948sdkhjf

Dansk transport-robot får international medejer

Belgiske Zetes, der er specialist i løsninger til forsyningskæden og en del af Panasonic Group, har investeret i den danske robotvirksomhed Robotize, der er udvikler autonome mobile robotter (AMR'er).

Med denne investering opnår Zetes en ejerandel på 50 procent sammen med de stiftende aktionærer.

- Det er et strategisk skridt, der gør det muligt for os at udvikle flere løsninger, der kan effektivisere logistikbranchen, udtaler Pierre Lambert, CEO for Zetes, i en pressemeddelelse.

Robotize blev grundlagt i 2016 i Lyngby og er hurtigt vokset til at blive leverandør til flere brancher herunder føde- og drikkevarer, tungt maskineri og rengøringsudstyr.

Robotizes AMR'er er designet til sikker og automatiseret materialetransport i produktions- og logistikmiljøer. Løsningerne er skalerbare, pålidelige og brugervenlige.

- Med vores team af eksperter inden for mekanik, elektronik og frem for alt software, vil vi skabe innovative løsninger, der kombinerer avanceret mobilitet, sikkerhed og applikationer til effektivisering af forsyningskæden, siger Anders Pjetursson, CEO for Robotize, og Pierre Lambert i en fælles udtalelse.

- Vi vil skabe større produktivitet i virksomheders logistiske aktiviteter og dermed være med til at overvinde logistikbranchens voksende udfordringer for eksempel med hensyn til mangel på arbejdskraft.

At gå sammen med Zetes giver ikke mindst Robotize adgang til en stor portefølje af internationale kunder.

FAKTA OM: Zetes

  • Zetes er en teknologivirksomhed, der er specialiseret i supply chain-optimering og identifikationsløsninger.
  • Zetes har hovedkvarter i Bruxelles og har mere end 1.300 ansatte i 22 lande i Europa, Mellemøsten og Afrika.
  • I 2017 blev Zetes et datterselskab i Panasonic Corporation

FAKTA OM: Robotize

  • Robotize har specialiseret sig i design og fremstilling af autonome mobile robotter (AMR'er) til intern materialetransport i fabrikker og lagerbygninger.
  • Robotter kaldes for Gopal og kan transportere nyttelast på paller, topmoduler, vogne og bure. De største kan transportere mere end et ton nyttelast.
  • Robotize blev stiftet I 2016 af Anders Pjetursson, Bjørn Bahnsen, and Torben Melchior Hansen. Deres første AMR'er så dagens lys i 2017 – det var Gopal 400.
Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.533