23948sdkhjf

Efter tilbagekøb: Sådan vil overhoved sparke nyt liv i familievirksomhed

Morten Kohsel ser stort potentiale for Kohsel A/S, som han igen har kontrollen over

Morten og Birgit Kohsel er tilbage som hovedaktionærer i familiens transformervirksomhed Kohsel.

Efter de to overtog virksomheden fra førstnævntes far, Poul Erik Kohsel, i 1992, drev de den frem til 2014. Her solgte de aktiemajoriteten til kapitalfonden Blue Equity. Nu er Kohsel, der har hovedbase i Skanderborg, tilbage i familien.

- Vi ser et stort potentiale i markedet for grøn omstilling, og det er noget, vi gerne vil bygge videre på. Og efter Blue Equity havde været inde i ti år, ville de gerne noget andet, og så tog vi en dialog, siger Morten Kohsel.

Kohsel leverer i dag transformere, spoler og andre induktive komponenter til convertere i alt fra elbilladere til større vind-, sol- og PtX-anlæg.

Kommer med strategi

I seneste regnskab havde Kohsel-koncernen inklusiv fabrikkerne i Letland og Thailand et bundlinjetab på godt fem millioner kroner, men det bekymrer ikke det nye ejerskab. Således forbliver den eksisterende direktion også siddende, og det bliver "business as usual", siger Morten Kohsel -  i hvert fald på den korte bane:

- Men det er klart, at vi kommer med en strategi, som vi snart præsenterer.

Morten Kohsel ønsker ikke at gå i dybden med den nye strategi, udover at det indebærer et "øget kundefokus" og "styrkelse af konkurrenceevnen". Sidstnævnte indebærer blandt andet langsigtede investeringer i digitalisering af produktion og organisation.

- Når vi selv ejer det, kan vi tænke mere langsigtet. Vi har ikke planer om et exit indenfor en bestemt årrække, vi skal drive det i mange år, så vi kan tænke på den lange bane, siger Morten Kohsel.

Om Kohsel

  • Skanderborg-virksomhed stiftet i 1969 af Poul Erik Kohsel.
  • Leverer og producerer en række induktive løsninger som transformatorer og reaktorer.
  • Har udover hovedkontoret i Skanderborg produktion i Letland og Thailand med i alt over 600 ansatte.
  • Blev i 1992 overtaget af anden generation, Morten Kohsel, og hustruen Birgit Kohsel, der i 2014 solgte til kapitalfonden Blue Equity.
  • Morten og Birgit Kohsel købte aktiemajoriteten tilbage i 2024.

Kilde: Kohsel.

Hele tiden nye teknologier

Morten Kohsel og hustruen Birgit Kohsel kommer ikke til at indtræde i den daglige drift. Det er især i strategiarbejdet og som medlemmer af bestyrelsen, at de to vil spille en rolle.

Her består arbejdet blandt i at se på muligheder for, hvor man kan vokse forretningen, der i dag råder over cirka 600 medarbejdere fordelt på tre lande.

- Vi kigger hele tiden på nye forretningsområder inden for grøn omstilling, hvor der hele tiden er nye teknologier, der udvikler sig, siger Morten Kohsel.

I det nye setup ejer Morten og Birgit Kohsel 55 procent af Kohsel, mens partneren AMBright ejer 45 procent.

Direktør i sidstnævnte, Henrik K. Damsgaard, er formand for bestyrelsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062