23948sdkhjf

Ville sælge 100 millioner enheder: Nu er virksomhed bag dansk spilkonsol konkurs

Stifteren af virksomheden Udu ville bide skeer med de helt store, men dansk spilkonsol-eventyr er endt i konkurs

Den danske spilvirksomhed Udu er gået konkurs.

Det bekræfter kurator Anders Hammer Hansen, der siger, at det er en tidligere ansat, som har begæret virksomheden konkurs.

- De er simpelthen løbet tør for likviditet. Det har været et selskab, der skulle fundes løbende, og på et tidspunkt har det ikke været muligt at finde den funding, siger Anders Hammer Hansen.

Udu har endnu ikke haft noget produkt på markedet, men idéen var en såkaldt spatial controller til mobilbrug. Således skulle man kunne bruge en controller, som man kender fra andre spilkonsoller, til spil på sin mobiltelefon.

Interesse fra købere

Anders Hammer Hansen fortæller, at han nu arbejder på at sælge Udu.

- Jeg tror, der er interesse i at samle resterne op. Der er nogen, der har henvendt sig, så vi er i gang med processen. Vi stiller data og oplysninger til rådighed og svarer på spørgsmål, og så må vi se, hvor det lander, siger kuratoren.

Han siger desuden, at der for nuværende er en yderligere kreditor, der har anmeldt krav.

Samlet er der anmeldt krav for 1,3 millioner kroner.

Om Udu

  • Stiftet i 2019.
  • Har udviklet en spatial controller, der kan sammenlignes med controlleren til en Nintendo Wii.
  • Controlleren kan bruges til at styre spil, der ellers findes på mobiltelefonen. Dermed skulle Udu være en mellemting mellem en konsol og en controller.
  • Udover controlleren var det meningen, at Udu ville lancere en platform til mobiltelefoner, hvor de forskellige spil ville være tilgængelige.

Kilde: Udu, CVR

Ville sælge 100 millioner enheder

Udu er stiftet af Asbjørn Høj Christensen, der har været direktør og formand indtil konkursen. Ifølge hjemmesiden, der stadig er aktiv, har man kunnet forudbestille sin controller.

I et interview med Børsen i maj fortalte stifteren, at Udu skulle lanceres til august, men det lader ikke til at være tilfældet, og på virksomhedens ellers aktive Instagram-profil har der ikke været opslag siden juni.

I forbindelse med forårets interview var Asbjørn Høj Christensen ikke bange for at fortælle om de store ambitioner med sin controller.

- Vi har et mål om, Udu skal være blandt de største spilplatforme i verden. Vores ambition er at sælge 100 millioner enheder. Det er et fuldstændig grotesk nummer at slynge ud, men det har nogle af de største allerede vist, at man kan, sagde Asbjørn Høj Christensen til Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047