23948sdkhjf

Åbner dansk produktion: - Man kan ikke bare købe en lagerhal og sætte nogle maskiner ind

Der kommer til at gå flere måneder, før Micross kan starte elektronikproduktionen i Ballerup

Amerikanske Micross har haft dansk tilstedeværelse siden et opkøb i fjor, men nu vil man mere end blot udvikling og salg i Danmark, hvor man rykker fra Herlev til Ballerup.

- De ønsker også at have produktion i Europa, for de ser et potentiale i at være til stede i både USA og Europa, siger Martin Toftalid, der er production manager hos Micross Hi-Rel Power Solutions, som den danske afdeling retteligt hedder.

Han fortæller dog, at der kommer til at gå et stykke tid, før produktionen kan påbegyndes i lokalerne i Ballerup, for det kræver en række særlige krav at levere elektronik til rumfart.

- Man kan ikke bare købe en lagerhal, sætte nogle maskiner ind og så lave rumfartselektronik. Hele fabrikken skal kvalificeres til det, og det går vi i gang med nu, siger Martin Toftalid.

Han henviser til, at fabrikken skal have AS9100-certificeringen, før produktionen starter. Den proces vil komme til at tage tre til seks måneder, lyder det. Han anslår derfor, at produktionen tidligst kan starte 1. januar.

Om Micross

  • Micross er en global producent af mikroelektronik med base i Melville, New York.
  • Virksomheden leverer en lang række komponenter til elektronikindustrien verden over og specialiserer sig inden for forsvars-, rumfarts- og medicinalindustrierne. 
  • Har i alt 17 lokationer verden over.
  • Virksomheden købte i 2023 Infineons hi-rel-converterforretning og hermed også den danske afdeling. Det danske selskab har også tidligere fungeret under navnet Alcatel Space.
  • Det danske selskab går nu under navnet Micross Hi-Rel Power Solutions.

Kilde: Micross

Kontorfolk er flyttet

Den øvrige del af Micross' danske forretning, der hidtil har ligget i Herlev, er dog allerede flyttet ind i Ballerup.

Det indebærer en udviklingsafdeling med laboratorier og desuden salg og administration.

I dag er der syv ansatte, men ifølge Martin Toftalid vil det tal vokse med fem-seks nye ansigter, når produktionen er oppe at køre.

Martin Toftalid fortæller videre, at der på sigt muligvis kan være en mulighed for, at Micross vil producere til andre industrier end rumfartsindustrien, men at den første produktion først skal på plads, før det kan komme på tale.

Den vigtige AS9100-certificering, som Micross nu skal i mål med, sikrede EMS-virksomheden Ravi Electronics sig for nyligt. Det kan du læse mere om her.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063