23948sdkhjf

Danske energiløsninger skal booste Mongoliet

Der er et stort potentielle for danske elektronik og energivirksomheder i Mongoliet, der har stor vækst og en slidt energiforsyning.
Mongoliets viceenergiminister var for nylig i Danmark. Her luftede han Mongoliets fremtidige planer for energiproduktion i landet. Det skriver Berlingske.

I fjernvarmesektoren i Danmark kan Mongoliets investeringer give jobs. Hos Kamstrup har man allerede været underleverandør på flere projekter i landet.

- Nu er Mongoliet ikke et vanvittigt stort marked for os, men vi vil være der, hvor vi kan vokse. Det er ikke store millionbeløb, vi kan hente hjem, men vi kan vokse pænt i Mongoliet, siger Knud Bonde, divisionsdirektør i Kamstrup, til Berlingske.

Vindenergi
Geografien i Mongoliet er ideel for vindenergi, hvor de højtliggende sletter giver vindmøller gode betingelser. Det er man også klar over hos den mongolske viceenergiminister Dorjpurev Dulamsuren.

- Mongoliet skal være det land, der producerer og eksporterer den billigste energi. Det skal ske i takt med, at danske og udenlandske energiløsninger bliver adopteret i Mongoliet, siger viceenergiministeren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111