23948sdkhjf

Formand om direktør-exit: - Vi skal bruge andre kompetencer

Martin Løbel er fyret som CEO for LED Ibond. Der er brug for en mere salgsorienteret CEO, oplyser bestyrelsesformanden

Der er ikke noget stort drama bag afskedigelsen af Martin Løbel som direktør for LED Ibond.

Det fortæller bestyrelsesformanden, Michael Brag, til Electronic Supply.

- I vores fremadrettede plan skal vi bruge et andet skillset og nogle andre kompetencer end dem, som Martin har bragt til os det sidste 2,5 år. Han har en meget teknisk dyb viden, og nu er vi ved at transformere virksomheden hen til et sted, hvor det er mere salgsorienteret, siger Michael Brag.

Det er således en mere kommerciel profil, som skal hentes ind som CEO. Foreløbigt er virksomhedens salgsdirektør, Flemming Thomsen, midlertidig CEO. Han kan måske komme i spil til posten på permanent basis, men Michael Brag og bestyrelsen "ser tiden an".

For i første omgang skal han også fokusere på det, han som CSO er ansat til: salg.

- Vi har fokus på at sælge, så vi skal ikke tage den energi ud af Flemming og hans team. Så det er CSO-delen, der fylder, og ikke de andre formelle roller, der ligger hos en CEO. Og så vil bestyrelsen bidrage til nogle af de ting, der ligger hos CEO'en, siger Michael Brag.

Om LED Ibond

  • Lysvirksomhed stiftet i 2014.
  • Leverer LED-belysning til blandt andet indendørs landbrug, p-huse og carporte.
  • Har egen produktion i Farum.
  • Er ejet af en række forskellige investorer med ejerandele på 5-33 procent.
  • Indtil august 2024 sad Martin Løbel som direktør.

Kilde: LED Ibond, CVR

Vil måske trække på Martin Løbel

LED Ibond har gennem det sidste års tid haft flere nylanceringer. Derfor er udviklingsbehovet for nuværende på et lavere niveau end tidligere, og således skal salget nu bankes op. Ikke desto mindre kan der stadig være brug for tekniske kompetencer.

De kompetencer er virksomheden dog ikke uden, selvom Martin Løbel er fortid.

- Vi har stadig en CTO og en masse dygtige folk. Så vi har meget viden i organisationen, som kan være med til udviklingen. Men fremover kommer udviklingen mere til at bestå i at tilpasse os markedet, så vi kan tilpasse os i takt med at markedet efterspørger bestemte features.

- Om det bliver fuldt in-house eller med ressourcer udefra - det kunne meget vel være Martin Løbel - så gør vi det. Men lige nu har vi nogle færdige produkter, som vi gerne vil sælge, og så tager vi behovet for udvikling, som det opstår, siger Michael Brag.

I sidste uge fortalte den daværende CEO, Martin Løbel, om nogle af de lanceringer, som LED Ibond havde sat i verden det seneste år. Blandt andet Hortisaber-lysløsningen til drivhuse og Gracy til vertikalt landbrug. Læs mere her.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047