23948sdkhjf

EMS-virksomhed får prestigefyldt certificering

Elektronikvirksomheden Ravi Electronics er den kun anden danske EMS'er, der kan pryde sig med AS9100-certifikatet

Der er rigeligt at se til hos Ravi Electronics i Aalborg.

Og meget tyder på, at EMS-virksomheden snart får endnu mere travlt.

For virksomheden med stifterne Karsten Viborg og Esben Randers i spidsen har efter længere tids certifikationsproces modtaget sin AS9100-certificering, og dermed er Ravi Electronics en af kun to danske EMS-virksomheder, der besidder den højt ansete certificering. Den anden er Necas.

Om AS9100

  • AS9100 er udviklet specifikt til luftfarts-, rumfarts- og forsvarsindustrien. Den sætter krav til kvalitetsstyringssystemer med fokus på sikker udvikling, produktion og distribution af luftfartsdele og -produkter.
  • AS9100 er en overbygning til ISO9001 men har skrappere krav.
  • AS9100-certificering giver adgang til nye forretningsmuligheder, da mange store originaludstyrsproducenter (OEM'er) og andre aktører i forsyningskæden kræver, at deres leverandører har denne certificering.
  • Virksomheder, der opnår certificeringen, bliver en del af IAQG's (the International Aerospace Quality Group) Online Aerospace Supplier Information System (OASIS) database.

Kilde: IAQG, NQA

Med AS9100 i hånden er Ravi nu godkendt til at levere til højt specialiserede industrier. Godkendelsesproceduren har stået på siden i foråret, fortæller de to stiftere, men i sidste uge kom den i hus.

- Nu har vi et arbejde foran os, hvor vi skal ud at vise certificeringen frem, men det er uden tvivl en døråbner for et marked, der ellers er svært at penetrere, siger Esben Randers.

- Det viser bare, at du har styr på dine ting og kan leve op til de strenge krav, når man skal levere til satellit-, aerospace- og forsvarsindustrien, supplerer Karsten Viborg.

Om Ravi Electronics

  • EMS-virksomhed i Aalborg stiftet i 2015.
  • Ejes og ledes af Esben Randers og Karsten Viborg, der stiftede virksomheden sammen, efter de tidligere havde været kolleger hos Analog Devices.
  • Ravi leverer blandt andet specialiserede prototyper og mindre serier, men har efter etableringen af en ny fabrik også højvolumenproduktion.
  • Har i 2024 fået AS9100-certificeringen, der giver mulighed for at levere til luftfart og aerospace.

Fabrik i fuld drift

AS9100-certifikatet er kommet i hus på stort set samme tidspunkt, som Ravis fabrik nummer to endeligt er i fuld drift.

Den timing er god, fortæller Esben Randers, fordi man nu kan rykke de store serier til den nye linje og fokusere den oprindelige fabrik på den mere højspecialiserede produktion, herunder i aerospace-segmentet.

Netop Ravis anden fabrik har vi tidligere fortalt om, men det er først nu, den med ny linje og ovn har opbygget så meget kapacitet, at forskellen for alvor begynder at kunne mærkes. Det kan du læse mere om i morgen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047