23948sdkhjf

Årets danske robotvirksomhed solgt til amerikansk koncern

Den meget succesrige virksomhed Unicontrol med Thomas Visti som investor er blevet solgt

I marts blev Unicontrol kåret som "Årets robotvirksomhed" på robotmessen R-24. Virksomheden, der kun er fem år gammel, havde i 2023 en omsætning på 106 mio. kr. og et overskud på 18 mio. kr. før skat.

Nu er virksomheden blevet solgt til den amerikanske koncern Spectra Precision med hovedkvarter i Dayton, Ohio. Spectra Precision er specialiseret i laserteknologi til måling ved byggerier.

Ud over stifterne har Unicontrol også de kendte robotiværksættere Thomas Visti og Lasse Kieffer i ejerkredsen.

Unicontrol er en af de mest succesrige virksomheder de seneste år i Odenses robotklynge. Virksomheden har på godt fem år vokset sig fra nogle få medarbejdere til over 50 medarbejdere.

Unicontrol er specialiseret i GPS-teknologi, som kan kontrollere entreprenørmaskiner, så de udfører for eksempel vejarbejde med stor præcision. Med de rette højder og de rigtige vinkler.

Komplementerer hinanden

Spectra Precision ser store muligheder for at de to virksomheder kan komplementere hinanden.

- Vores virksomheders komplementære styrker skaber et spændende grundlag for innovative nye produkter og øge produktiviteten hos vores slutbrugere, salgsdirektør siger Steve Mokler fra Spectra Precision i en pressemeddelelse.

Unicontrol får på sin side en virksomhed med solid kapitalbase bag sig.

- Vi er glade for at forene kræfterne med Spectra Precision, hvis teknologiske ekspertise og globale infrastruktur vil gøre det muligt for os at udvide vores rækkevidde og fremskynde vores innovationer, siger Niels Bjerregaard, adm. direktør for Unicontrol.

Fem ejere

Ejerne tjener formentlig en god skilling ved at sælge virksomheden.

Ejerkredsen består af de tre stiftere Zbigniew Ryszard Nemczyk, Kasper Hartvig Andersen og Ehsannulah Ekhlas, og desuden de to investorer Thomas Visti og Lasse Kieffer.

De tre stiftere har de største aktieposter. Thomas Visti ejer mellem 10 og 15 procent, mens Lasse Kieffer ejer 5-10 procent af firmaet.

Bestyrelsen i virksomheden har bestået af de fem ejere. Thomas Visti har hidtil været bestyrelsesformand.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079