23948sdkhjf

Skuffelse trods overskud i familieejet EMS-virksomhed

Micro Technic gik frem på toppen men en smule tilbage på bunden i 2023

2023 bød endnu en gang på fremgang på toppen for den fynske EMS-virksomhed Micro Technic.

Det til trods er administrerende direktør Frank Max Laursen ikke helt tilfreds, for bundlinjen har ikke fulgt med. Således står der på nederste linje i regnskabet 4,7 millioner kroner mod 5,3 af slagsen i 2022.

- Toppen er okay, men bunden lidt mindre. På omsætningen er det dejligt at vækste i en periode, hvor tingene for nogen er lidt svære. Det er en blanding af at være at have nogle kunder, der ikke har ramt en afmatning, men selvfølgelig også fordi vi er dygtige, siger Frank Max Laursen.

MICRO TECHNIC A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 42,0 36,6
Resultat af primær drift 8,5 8,3
Resultat før skat 6,0 6,5
Årets resultat 4,7 5,3
Balancestatus 79,5 82,7
Egenkapital 25,9 21,2
Antal ansatte 59 53
Kilde: CVR

Direktøren fortæller, at den skuffende bundlinje kommer som følge af uforudsete hændelser. Blandt andet skyldes det, at Micro Technic tabte en større kunde.

- Vi har stoppet et projekt med en kunde, fordi de ville gå en anden vej. Og det kan vi jo ikke gøre så meget ved, og det er, som det er. Og med en anden kunde måtte vi lave en stor lagernedskrivning, siger Frank Max Laursen om årets indtjening.

Om Micro Technic

  • Familieejet elektronikvirksomhed stiftet i 1977.
  • Har i mange år beskæftiget sig med EMS og har de senere år udvidet forretningen med IoT.
  • Blev oprindeligt grundlagt af Finn Max Laursen, og siden 2017 drives virksomheden af anden generation, Frank Max Laursen.
  • Virksomheden har siden 2003 ligget i Aarup på Fyn.
  • Har cirka 60 ansatte.

Kilde: Micro Technic

Stærke eksisterende og nye kunder

Frank Max Laursen fortæller, at det er Micro Technics ambition at vokse omsætningen med 15-18 procent årligt, og ifølge direktøren ser det også fornuftigt ud i forhold til at kunne lykkes i år.

- Men der kan selvfølgelig ske et stop, hvis der sker noget ude i verden, som kan udfordre det lidt, siger Frank Max Laursen, der dog overordnet ser lyst på regnskabsåret.

Det skyldes blandt andet, at Micro Technic har en blanding af gode langvarige kunder, der vokser, mens der ligeledes kommer nye til.

- Der er hele tiden nye projekter i gang, og der er helt klart en trend i, at flere af de eksisterende kunder vokser. Men samtidigt henter vi cirka fem procent af omsætningen fra helt nye kunder, lyder det fra Frank Max Laursen.

Han fortæller desuden, at en stor del af de nye kunder findes i forretningsbenet IoT, som Micro Technic satser stort på. Hvordan det går med den del af forretningen kan du inden længe læse mere om på Electronic Supply, hvor Frank Max Laursen også fortæller om et nyt patent, som elektronikvirksomheden har på trapperne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063