23948sdkhjf

Unimerco leverer til forsvarsindustrien – men ikke den danske

Ved gårsdagens CFU-konference kunne værten Kenneth Iversen fra Unimerco fortælle om det paradoksale i, at Unimerco leverer til forsvarsindustrien i en række lande – men ikke til den danske.
På konferencen i går blev det meget tydeligt for de ca. 180 deltagende, at samarbejde og åbenhed er vejen frem, hvis den danske forsvarsindustri skal åbne sig og vokse i bredden.

Som følge af modkøbsaftalerne er der en stærk stigende tvungen køberinteresse – men det udmønter sig i for få konkrete projekter, og forsvarsindustrien ligger i dag på meget få hænder.

Hvor efterspørgslen er stærkt stigende, er der kun begrænset vækst i udbuddet. Hertil kunne konsulent Sonja Siegismund fra Erhvervs- og Byggestyrelsen blandt andet fortælle, at flere af de udenlandske leverandører som ”skylder” på modkøbskontoen finder, at de danske virksomheder ikke er tilstrækkelig gearet til forsvarssamarbejder.

Der er dog noget der tyder på, at der også fra udenlandske leverandører og forsvaret er behov for en ekstra indsats i forhold til de danske leverandører.

Unimerco kunne således fortælle, at deres udenlandske datterselskaber i dag leverer til store dele af forsvars- og flyindustrien i andre lande – herunder bl.a. Sverige og USA. Men det er endnu ikke lykkedes Unimerco’s danske organisation at levere til forsvarsindustrien herhjemme.

Kenneth Iversen håbede således, at konferencen kunne være med til at åbne op for en bredere industriel gavn af de danske forsvarsmidler, hvilket da også var hovedtemaet for gårsdagens konference.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094