23948sdkhjf

Investeringer går uden om Danmark

Nationalbanken har netop offentliggjort tal for andet kvartal for de direkte investeringer ind og ud af Danmark.
De nye tal for de direkte investeringer ind og ud af Danmark viser, at danske virksomheder i andet kvartal investerede 17,5 mia. kr. i udlandet, mens udlandet investerede 8,8 mia. kr. i Danmark.

- Det har desværre været tendensen de seneste mange år, at danske virksomheder investerer mere i udlandet, end udlandet investerer i Danmark. Med dagens tal ser den tendens unægteligt ud til at fortsætte, siger konsulent Mathias Secher, DI.

- Det, der er mest bekymrende, er, at vi stort set ikke har formået at øge beholdningen af udenlandske investeringer i Danmark i første halvår 2013, siger han.

Kæmpe investeringsgab
Ser man på strømmen af investeringer ind og ud af Danmark, så er forskellen mellem beholdningen af de disse – det såkaldte investeringsgab - nu oppe på 497 mia. kr.

- Noget kunne tyde på, at investeringsgabet vil runde de 500 mia. kr. inden året er omme. Det er et enormt beløb og betydeligt større end i mange af de lande, vi normalt sammenligner os med, når man ser det i forhold til økonomiens størrelse, siger Mathias Secher.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083