23948sdkhjf

Utilfredse aktionærer sagsøger Vestas-top

Topchef Ditlev Engel, tidligere bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen og tidligere finansdirektør Henrik Nørremark er blevet stævnet for 80 mio. kr.
Det er det belgiske konsulenthus Deminor International, der har indgivet stævningen på vejene af 87 Vestas-aktionærer. De hævder at være blevet ramt af et større kurstab, fordi Vestas’ daværende top udsendte vildledende regnskaber i perioden oktober 2009 til november 2010. Det skriver Børsen.

I første omgang kræver de 87 aktionærer 80 mio. kr. i erstatning, men de forbeholder sig samtidig ret til at få dækket et tab på helt op til 227 mio. kr.

Stadig aktionærer
Stævningen er rettet mod Vestas’ topchef Ditlev Engel samt tidligere bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen og tidligere finansdirektør Henrik Nørremark. Derimod er Vestas som selskab endnu ikke direkte involveret i søgsmålet, og det er helt bevidst.

- Vores klienter foretrækker, at kompensationen kommer fra tredjeparter og ikke fra selskabets kasse, fordi nogle af klienterne fortsat har aktier i Vestas. Vi vurderer, at Ditlev Engel, Bent Erik Carlsen og Henrik Nørremark er forsikret, og at forsikringen vil dække, hvis vi vinder sagen, siger Erik Bomans fra Deminor International til Børsen.

Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Ditlev Engel, men chef for investorrelationer hos Vestas, Lars Villadsen, fastholder, at der ikke er belæg for søgsmålet. Det samme gør Bent Erik Carlsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156