23948sdkhjf

Dansk vindmølleindustri mister førergrebet

Ny rapport viser, at de danske fordele inden for vindmølleindustrien hurtigt kan blæse bort gennem den øgede outsourcing af job hos producenter og underleverandører.
De danske vindmølleproducenter og underleverandører placerer i stigende grad produktionsjob i udlandet. Og det kan give baghjul for den danske vindmølleindustri, vurderer professor i ny rapport. Det skriver dagbladet Børsen i dag.

Når danske vindmøllefabrikker eller eksempelvis større leverandører som vingeproducenten LM placerer produktion uden for landets grænser, så stiller det krav til de danske underleverandører.

Er underleverandørerne ikke klar til at rykke med og måske investere i etablering tæt ved møllefabrikkerne i udlandet, så tager lokale virksomheder eller etablerede konkurrenter andre steder fra over. Sådan lyder vurderingen fra professor Poul Houman Andersen fra Handelshøjskolen i Århus.

- Taber de danske underleverandører deres position, kan hele den danske vindmølleindustri miste sin nuværende førerposition, siger forskeren til avisen.

Hvis de vigtige vidensjob begynder at forsvinde fra Danmark, smuldrer grundlaget for en vindmøllesektor herhjemme.

Poul Houman Andersen understreger i forhold til sine konklusioner, at det ikke er høje danske lønninger, der driver udflytning af produktionen. Det handler om at komme tæt på markedet.

Et første eksempel herpå er Vestas nye store center i Singapore, som skal være klar næste år med 150 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078