23948sdkhjf

Mobile arbejdspladser kræver mere sikkerhed

Det er blevet populært med mobile arbejdspladser i Danmark, og det stiller øgede krav til sikkerheden.
Danskere har i stigende omfang fået mobile arbejdspladser, hvilket samtidig betyder, at medarbejdere får fri adgang til virksomhedens interne systemer. Denne tendens øger risikoen for sikkerhedsbrist, vurderer Esben Wolf, projektchef på Teknologisk Institut. Det skriver Computerworld.

Det er i dag flere end seks ud af ti virksomheder, der tilbyder sine medarbejdere adgang til arbejdspladsens interne systemer via mobile enheder. Det siger nye tal fra en undersøgelse foretaget af Teknologisk Institut.

Ifølge Esben Wolf betyder den mobile adgang til virksomhedens systemer potentielt nogle effektiviseringsmuligheder og bedre muligheder for at servicere kunder og han er overbevist om, at udviklingen vil fortsætte til de 100 pct. er nået.

Der er dog nogle sikkerhedsmæssige overvejelser, som virksomhederne bør have, når de tilbyder mobile arbejdspladser til sine medarbejdere. Det mener direktør i sikkerheds-organisationen DK-Cert, Preben Andersen.

Han forklarer, at en fremmed, der får adgang til virksomhedens systemer, kan rode rundt i papirer og downloade ting, som han ikke skulle have haft adgang til. Han tænker især på risikoen for industrispionage. Derfor er det en god ide at sikre den mobile enhed med en krypteret adgangskode, lyder hans vurdering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078