23948sdkhjf

Danskerne: Vikararbejde er en accepteret del af arbejdslivet

Flertallet af danskerne er åbne overfor at arbejde gennem vikarbureauer. Sammenlagt ville 63 pct. af befolkningen overveje midlertidig ansættelse gennem et vikarbureau, hvis de blev ledige.
En ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for Vikarbureauernes brancheforening, under Dansk Erhverv, viser at vikarbranchen er blevet en langt mere accepteret vej til at blive tilknyttet arbejdsmarkedet.

Flertallet af danskerne er åbne overfor at arbejde gennem vikarbureauer. Sammenlagt ville 63 pct. af befolkningen i høj eller nogen grad overveje midlertidig ansættelse gennem et vikarbureau, hvis de blev ledige.

Undersøgelsen viser også, at 17 procent af de adspurgte mener, at et vikarbureau bedst kan hjælpe dem i arbejde. Til sammenligning er det kun 9 procent, der mener at jobcenteret kan hjælpe dem med opgaven.

- Vi mener udviklingen skyldes, at vikarbranchen er blevet voksen – i den forstand at vikarbureauerne i dag arbejder meget professionelt, og har fokus på at skabe gode jobs og udviklingsmuligheder for de mennesker, der vælger at arbejde gennem vikarbureauerne. Vikarbureauerne tilbyder en velordnet og tryg måde at arbejde fleksibelt på. De har de mange danskere, der har prøvet at arbejde som vikar opdaget, og det smitter nu af på resten af befolkningen, siger sekretariatschef for Vikarbureauernes Brancheforeing i Dansk Erhverv, Jakob Tietge.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078