23948sdkhjf

Højteknologifonden støtter kun de bedste

Højteknologifonden støtter forsknings- og udviklingssamarbejder mellem erhvervslivet og offentlige forskningsinstitutioner, men kun kvalificerede ansøgninger får bevilliget tilskud. Også selvom kassen for støtte langt fra er tom.
Der er langt mellem de kvalificerede ansøgninger på bordet hos Højteknologifonden. Det betyder, at fonden kun uddeler 114 mio. kr. i støtte til 13 ud af 27 ansøgere. Budgettet lød ellers på 150 mio. kr., men så længe ansøgerne ikke lever op til fondens krav, bliver de sidste 36 mio. kr. liggende i fondens pengekasse.

- Vi har en række kriterier, som skal opfyldes, og grænsen gik ved de 13 ansøgere. Resten levede ikke op til de krav, fonden stiller. Det vigtigste er, at kvaliteten i de støttede projekter er høj, og så er det mindre vigtigt, om vi udfylder rammen eller ej, forklarer Carsten Gaarn-Larsen, direktør for Højteknologifonden til Erhvervsbladet.

For at komme i betragtning til støtte fra Højteknologifonden skal et forskningsprojekt blandt andet have et forretningsmæssigt potentiale og gode kommercialiseringsmuligheder, men det havde flere af ansøgerne svært ved at leve op til.

Det har vist sig svært for mange virksomheder at dokumentere potentialet og kommercialiseringsmulighederne i deres projekter på et så tidligt tidspunkt, at disse end ikke er påbegyndt. Derfor blev disse ansøgere sorteret fra, skriver avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094