23948sdkhjf

HP tager kampen op mod stress

IT-giganten HP vil hjælpe danske virksomheder i kampen mod stress. Derfor er de gået med i et EU-støttet projekt, hvis formål er at udvikle konkrete værktøjer til bekæmpelse og håndtering af stress.
IT-giganten HP er nu gået sammen med industrivirksomheden Foss i et større projekt, der skal indsamle systematisk viden om de faktorer, der fører til stress. Det skriver IT-avisen Comon.

Projektet, der har modtaget støtte fra EU's socialfond, sigter mod udviklingen af konkrete værktøjer til bekæmpelse og håndtering af stress, som kan bruges af alle danske virksomheder.

- Vi er gået ind i projektet, fordi vi har en klar holdning til stress. Vi vil være en virksomhed med et arbejdsmiljø, der opbygger og udvikler medarbejdernes selvværd, ikke nedbryder det, siger Walter Thygesen, adm. direktør for HP til Comon.

Ifølge Arbejdsmiljøinstituttet er 30-40 pct. af danskernes stress arbejdsrelateret. Og det har fået HP og Foss til at investere tid og penge på at prøve at bekæmpe den kedelige tendens.

Walther Thygesen påpeger vigtigheden af at bibeholde engagerede medarbejdere, og det er i hans øjne ledelsens ansvar at give medarbejderne redskaber, som kan sikre, at engagementet ikke tager overhånd og klemmer familie, venner og fritidsaktiviteter. For sker det, belaster det både medarbejderen og virksomheden.

Tilfredse medarbejdere har overskud til at tænke innovativt, og det er årsagen til, at HP konstant arbejder på nye stressreducerende initiativer.

Det er frivilligt for medarbejderne i de to virksomheder, om de ønsker at deltage i projektet eller ej, men målet er fra ledelsens side, at 300 ansatte fra HP og 150 fra Foss kommer med.

Stressprojektet afsluttes i april 2007 og afrundes med en konference, hvor erfaringerne fra projektet skal videreformidles.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08