23948sdkhjf

DESIGN giver resultater på bundlinien

Hvad er design, og hvad kan fokus på design betyde for danske virksomheders konkurrenceevne og mulighed for at klare sig på den globale scene? Designkon-ference i Aalborg den 4. oktober sætter fokus på, hvordan virksomheder kan opnå bedre resultater med design.
Designkonference i Aalborg stiller skarpt på, hvordan virksomheden kan opnå bedre resultater med design. Undersøgelser viser, at 8 ud af 10 danske virksomheder opfatter brugen af design som en konkurrencefordel. Alligevel er det under halvdelen af virksomhederne, der har integreret design i deres forretningsstrategi.

Dansk Design Center og ErhvervsCenter Nordjylland inviterer danske virksomheder til konference om designs økonomiske effekter. Målet er at ruste især små og mellemstore virksomheder til aktivt at bruge design – og derved skabe resultater, der kan ses på bundlinien.

Design = better business
- Virksomheder, der bruger design, har en ekstra bruttoresultatfremgang på 22% i forhold til virksomheder generelt.
- Virksomheder, der både har designuddannede medarbejdere anset og køber eksterne designydelser, eksporterer i gennemsnit 34% af omsætningen mod 18% hos andre virksomheder. Kilde: Designs økonomiske effekter, 2003. Udarbejdet af Dansk Design Center for Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Derudover viser de foreløbige resultater af en netop gennemført analyse af barrierer for at bruge design i Danmark, at et øget samarbejde mellem virksomheder og designere kan skabe øget vækst, funktionalitet i produkter m.v.

Budskabet om designs betydning for Danmarks fremtid er blevet et vigtigt punkt på den politiske dagsorden, når det gælder om at skabe vækst og innovation i Danmark og sikre danske virksomheders konkurrenceevne på et hastigt voksende globalt marked.

På konferencen vil der blandt andet være oplæg fra direktør Finn Lauritzen fra Erhvervs- og Byggestyrelsen, de danske designvirksomheder 3PART A/S og DESIGN/NORD samt virksomhederne Dolle A/S og RTX Telecom, der begge har arbejdet med og opnået gode resultater med design.

Konferencen henvender sig til virksomheder inden for alle brancher, der ønsker inspiration og motivation til at bruge design og en dybere forståelse for, hvilke muligheder og resultater investeringen medfører i forhold til virksomhedens udvikling, eksport og konkurrenceevne.

Fakta om konferencen
- Konferencen afholdes i Aalborg Lufthavn onsdag den 4. oktober kl. 12.30 - 17.00
- Pris for deltagelse er 300 kr + moms
- Tilmelding senest den 28. september på www.ecnord.dk

For yderligere oplysninger kontakt teamleder Susie A. Ruff, Dansk Design Center, via mail eller på telefon 33 69 33 18.

Se invitation og program her

Kilde: ErhvervsCenter Nordjylland http://www.ecnord.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094