23948sdkhjf

Mobil opfinderkonkurrence skudt i gang

Hvilken kommunikationsteknik er pålidelig og robust, når infrastrukturen svigter? Ny opfinderkonkurrence er netop skudt i gang af nødhjælpsorganisationer i samråd med branchenetværket Mobile Systems.
Folkekirkens Nødhjælp, Dansk Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og branchenetværket Mobile Systems, som er et af videnskabsministeriets forsøg på at skabe nye samarbejdsprojekter, har skudt en ny opfinderkonkurrence i gang. Det skriver Ingeniøren mandag.

Når nødhjælpsorganisationer rykker ud i katastroferamte områder er kommunikationsproblemer ofte, det første, der skal løses. Nødvendigheden af et stabilt kommuikationsnetværk har derfor været indgangsvinklen til den netop igangsatte konkurrence.

Erik Johnson fra Folkekirkens nødhjælp bliver ofte kontaktet af danske virksomheder, som tilbyder forskellige former for kommunikationsteknologi. Som regel kommer der intet ud af det, når det går op for dem, hvilke forhold, systemerne skal arbejde under i virkelighedens verden.

Voldsom regn, ekstreme temperaturer og ustabile eller manglende strømforsyninger er hverdag for nødhjælpsarbejdere. Men det er ikke god latin for almindelig hverdagselektronik.

Konkurrencen handler om at lette logistik og kommunikation med ny teknologi, og den løber over de næste tre måneder. Binderne af konkurrencen får mulighed for at sparre med Aalborg Universitets eksperter samt mulighed for at teste en prototype i et aktuelt katastrofeområde, skriver ingeniøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078