23948sdkhjf

IBM har hemmelig konkurrenceklausul

Det har blandt IT-virksomheder været udbredt at lave hemmelige aftaler om ikke at ansætte hinandens folk. Nu er IBM også kommet på listen med de hemmelige konkurrenceklausuler.
IBM har i mindst to år haft hemmelige konkurrenceklausuler, som de ansatte har været helt uvidende om. Det skriver magasinet Ingeniøren i dag.

Sagen er den, at IBM i mindst to år har krævet, at underleverandører ikke må hyre IBM’s folk i et helt år efter at leverandøren har haft kontrakt med IBM. Til gengæld må IBM godt ansætte leverandørens folk allerede et halvt år efter kontraktens udløb.

IBM forklarer selv deres kontrakter med, at de stammer fra Mærsk Data, som blev opkøbt for over to år siden. Ifølge Pia Grynderup, der er kommunikationschef i IBM, er det planen at ændre kontrakterne, men det er ikke noget, man har nået endnu. Pia Grynderup vurderer, at IBM har rigtig mange af denne type kontrakter i dag.

Den slags aftaler er efterhånden udbredt inden for IT-branchen, og det er især unge mindre virksomheder, der bliver tynget af dette.

- Unge virksomheder har svært ved at få den arbejdskraft, som er bydende nødvendig for deres udvikling, når de får jobklausuler fra store virksomheder, siger Leif Dyrmose, formand for Ansatte Ingeniørers Råd i Ingeniørforeningen, til Ingeniøren.

Læs mere om: IBM
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141