23948sdkhjf

Århus giver vindmøllebranchen medvind

Århus Kommune har nedsat en tænketank, der skal komme med konkrete forslag til initiativer og projekter, der kan sikre vindmøllebranchen bedre vækstbetingelser. Vindmøllebranchen er i disse år plaget af en række alvorlige udfordringer, såsom mangel på kvalificeret arbejdskraft.
Vindmølleindustrien har en markant tilstedeværelse i Århus og i den midt-jyske region generelt. Derfor er udviklingen i branchen af stor betydning for bl.a. jobsituationen i regionen. I samarbejde med Århus Kommune har en række profiler inden for branchen nedsat en tænketank, der skal udvikle nye initiativer og projekter til gavn for både industri og region.

I tænketanken deltager repræsentanter fra vindmølleindustrien, brancheforening, producenter og underleverandører samt forsknings-, uddannelses- og videninstitutioner. Formand er President technology Finn Strøm Madsen, Vestas Wind Systems A/S. Det skriver Erhvervsbladet i dag.

- Vindmølleindustrien i Danmark står overfor en række ganske alvorlige udfordringer. De mest presserende er for det første mangel på kvalificeret arbejdskraft, herunder specielt mangel på ingeniører og faglærte teknikere, siger Finn Strøm Madsen til Erhvervsbladet.

Han nævner desuden udfordringer som at forstærke synergien mellem forskning og uddannelse og at få styrket test- og demonstrationsmulighederne i Danmark, så vi også på sigt kan vedholde Danmarks kendte og anerkendte rolle i vindmølleindustrien i den globale verden.

Vindmølleindustrien er i dag en af landets meget betydende industrier med over 21.000 arbejdspladser i Danmark samt en årlig omsætning på over 25 mia. kr., hvoraf over 90 procent hentes på eksportmarkederne, skriver avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109