23948sdkhjf

Techno-Matic opnår eftertragtet godkendelse i Tyskland

Techno-Matics elektroniske målesystem til skovmaskiner er netop blevet godkendt til brug i de tyske statsskove. Det giver nye muligheder for udviklingshuset i Aars.
Kuratorium für Waldarbeit und Forsttechnik (KWF) er styrelsen, der i Tyskland godkender udstyr og maskiner til de tyske statsskove. Skrappe kvalitets- og sikkerhedskrav skal opfyldes, hvis en virksomheds produkter skal benyttes i de offentligt ejede skovområder.

Techno-Matics målesystem, TM2200, har netop opnået KWF godkendelsen, og dermed åbner der sig nye døre for den nordjyske virksomhed.

- Det er en blåstempling af vores styring, og det kommer til at gøre en forskel. Med over 11 millioner hektar skov i Tyskland, er det et kernemarked for os, og vi får nu endnu bedre muligheder for at agere. Godkendelsen bliver vægtet højt, når man henvender sig til en tysk producent af skovmaskiner, også selvom de ikke opererer i statsskovene, siger export manager Kaj Poulsen.

Analyserer fældning af træer
TM 2200-systemet bruges til at analysere data på fældning af træer, blandt andet for at opnå den højeste salgsværdi af træet, til gavn for både skovejer og skoventreprenør. Det er en lang række krævende teknologiske tests foretaget i KWF´s hovedkvarter i Gross-Umstadt i delstaten Hessen, der afgør, om man opnår den eftertragtede godkendelse.

- Det er på ingen måde et stykke papir, man bare lige får stukket i hånden. Systemet er blevet testet for alle tænkelige fejl og mangler. Det handler naturligvis om, at målenøjagtigheden skal være hundrede procent præcis. Det har vi nu dokumentation for at den er. Selvom vi forventede at få godkendelsen, er vi alligevel ganske stolte, siger Kaj Poulsen.

Manglede godkendelsen
Allerede i dag er der TM-styringer på markedet i Tyskland, men da de offentligt ejede områder udgør over 50 procent af det samlede skovbrug, giver det helt nye perspektiver for Aars-virksomheden. Derfor er direktør Knud Sørensen også en tilfreds mand for tiden.

- Nu kan vi begynde at bearbejde kundeemner som vi eksempelvis har fået kontakt til på messer. Interessen har måske været gensidig, men vi har manglet godkendelsen for at kunne indlede et samarbejde. Det er der rådet bod på nu, sort på hvidt, siger direktøren.

Techno-Matic udvikler og producerer højteknologiske systemer til brug i fysisk krævende miljøer. Fokus er på systemstyringer af blandt andet skovmaskiner, kraner, lifte og biobrændselsanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078