DTU-hold vandt Venture Cup Startup Competition
DTU-holdet SBT Aquatech vandt fredag verdens største iværksætterkonkurrence for studerende.
Finalen blev afholdt i IDA Mødecenter på Kalvebod Brygge i København fredag d. 21. juni, hvor jurymedlemmer som Brian Mikkelsen, Anna Mee og bestyrelsesformand Stephan Christgau bedømte 15 finalisthold, der hver fremlagde deres businessidé og plan.
Den overordnede konkurrencevinder af Venture Cup Startup Competition 2013 er SBT Aquatech, der vandt en kontant præmie på 250.000 kr. til at starte deres virksomhed. Derudover vandt de produkter og ydelser for 400.000 kr. i form af en Venture Cup Booster Pack.
Der blev dystet i fem kategorier, hvor der blev fundet en vinder i hver kategori. Alle fem kategorivindere modtog en præmie på 50.000 kr. og en Venture Cup Booster Pack. SBT Aquatech vandt altså 50.000 kr. i deres kategori og den overordnede Venture Cup pris på 200.000 kr.
Alle finalisthold blev præsenteret i en kategorivideo foran mere end 350 spændte tilskuere. Derefter blev hver kategorivinder kåret. SBT Aquatech vandt i kategorien Cleantech & Environment, mens fire andre hold vandt i de andre kategorier. Kategorierne og vinderholdene er som følger:
Cleantech & Environment
DTU holdet SBT Aquatech har udviklet en sensor til vandværker, der skal gøre det lettere og hurtigere at opdage bakterier i drikkevandet. Sensoren vil hurtigt opfange, hvis bakterie niveauet stiger, og dermed kan vandværker hurtigere rense vandet for fx den farlige E.Coli bakterie.
People & Society
I denne kategori vandt holdet Lendino, der er et samarbejde mellem studerende fra Københavns Universitet og Copenhagen Business School. Holdet har udviklet en online låneplatform, hvor små og mellemstore virksomheder kan uploade en låneansøgning, og potentielle investorer kan derpå finde en virksom, de vil låne penge til. Dette vil ikke bare gøre det lettere, men også billigere for virksomheder at optage lån.
Life Science & MedTech
Vinderen af denne kategori er holdet BalancAir, der består af studerende fra Danmarks Tekniske Universitet og Aarhus Universitet. Holdet har udviklet en medicin fri maske, der stopper epileptiske anfald indenfor kun 20 sekunder, hvor andre prædikater tager helt op til fem-ti minutter.
Mobile & Web
Kategorivinderen er her DTU holdet Quick Inspect, der har udviklet en app, der skal gøre det lettere for bygningsinspektører at tage noter, tage billeder og tegne skitser – alt er altså samlet ét praktisk sted.
Product & Technology
Denne kategorivinder er PLASMARC bestående af studerende fra Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Business School. PLASMARC har udviklet et nyt plasma behandlings system, der bl.a. gør det muligt at lave tryk på fx plastik.